Uglies

trilogy-plus-one

book 1

av (forfatter).

2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (121 terningkast.)

326 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tally lever i en verden der alle gjennomgår en plastisk operasjon når de fyller 16 år. Snart kommer dagen da hun skal forvandles fra barnslig stygging til slående skjønnhet og flytte inn i Penby. Men gjennom Shay, den nye venninna som ikke vil la seg operere, oppdager Tally at pen-verdenen har en bakside. Dette er den første boka om pen-verdenen og Uglies.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9780689865381

EAN 9780689865381

Genre Science fiction Dystopier

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

20 62 25 14 0 0

Bokomtaler

Fra min blogg (http://fluffybok.blogspot.com/2009/07/alle-vil-vre-pene-men-til-hvilken-pris.html):

Denne boken tar for seg problemstillingen at alle føler seg stygge en eller annen gang. Iallefall i tenårene når man ikke er sikker på hvem man er, og synes alle andre gjør alt bedre enn en selv. Men om prisen for fantastisk skjønnhet er for høy? Hvor mye vil man egentlig gi opp av seg selv for å være "en av gjengen" ? Er det ikke bedre å være seg selv, selv om man ikke følger de ypperste motene om hvordan man "bør" se ut? Jeg tror alle som er eller har vært ungdom (altså de fleste...) vil kjenne seg igjen i problemstillingene i denne boka, og hvordan de er forsterket opp til et punkt der man ikke kan stille seg passiv, men må ta et valg. Enten vær den du er, eller mist deg selv i søken på å bli perfekt...

Boken anbefales på det sterkeste alle å lese, kanskje spesielt ungdom som trenger en ekstra boost av "du er perfekt som du er"!

...og jeg gleder meg til å lese oppfølgeren "Pretties"!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Uglies er en triologi som handler om en jente, Tally og vennen hennes Peris. Tally og Peris bor i "styggby". I "styggby" blir alle barn operert pene i en alder av 16 og flyttet til Penby. Peris og Tally er like gamle, men Tally er noen måneder yngre enn Peris. Tally er derfor nødt til å klare seg uten sin beste venn i noen måneder før de får møtes igjen. Etter at Peris har blitt operert møter Tally Shay. Tally og Shay blir fort venner, men Shay finner ut at hun ikke vil bli operert og rømmer derfor fra "styggby". Tally velger å bli hjemme for å bli operert. Spesielle omstendigheter er noen som passer på befolkningen og vil derfor at Shay skal komme tilbakemelding for å være i sikkerhet. Tally er den eneste som kan finne veien til Røy (Røy er en landsby hvor er der Tally har dratt). Og er derfor nødt til å legge ut på en uke reise for å finne Shay. Tally får et smykke av spesielle omstendigheter som hun skal aktivere når hun kommer til Røy slik at spesielle omstendigheter finner stedet. Når Tally finner Røyk finner hun også Shay og David. David er sønnen til "skaperne" av røyk. Tally blir fort forelsket i både stedet og David og tilkaller derfor ikke spesielle omstendigheter. En dag kvitter hun seg med smykket og det blir skadet. Lute viste hun at det ville tilkalle spesielle omstendigheter. Dagen etter våkner hun i et spetakkel hvor spesielle omsteninghedter å begynt ødelegge landsbyen. Mer om hvordan boka slutter sier ikke jeg.

Det jeg likte ved boka var at det skjedde noe hele tiden, det syntes jeg gjorde boka spennende og fikk meg til å lese videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som får deg til å tenke! Hvordan er det egentlig å leve i en verden hvor alle blir opperert pene når de fyller 16 år? Hvordan føles det egentlig å bo i UGLYville når den beste vennen din har flyttet til New PRETTY Town? Men hva er egentlig skjønnhetens pris?

En fantastisk spennende og actionfyllt fantasyroman! Et revlusjonerende univers, som Scott Westerfeld klarer å skape på en enestående måte.

Må leses av alle fantasyfans!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En helt grei bok. Ikke noe mer, ikke noe mindre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi trenger ikke å se ut som alle andre, Tally, eller oppføre oss som alle andre. Vi har et valg. Vi kan bli akkurat det vi vil.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Doing what you're supposed to do is always boring. I can't imagine anything worse than being required to have fun.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Jeg har ikke tenkt meg tilbake. Aldri" Stemmen satte seg fast i halsen på Tally, men hun tvang ordene fram: "Og jeg blir ikke med deg."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tally gliste. Om ikke annet laget hun trøbbel helt til det siste. "Jeg er Tally Youngblood," sa hun. "Gjør meg pen"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fikk hun øye på knappen:TRYKKES INN VED BRANN. Å, pokker, sa hun. Skyggen hennes flakket og skalv. To pene kom mot henne, med stjerneskudd i hendene. Hvem er det der? Hva er det hun har på seg? Hei, du! Dette er gallafest! Skjekk fjeset hennes... Å pokker, gjentok Tally. Og trykket på knappen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

NPR har sanket stemmer fra leserne sine, og her er de 100 best likte romanene for ungdom og unge voksne i rangert rekkefølge. Førsteplassen er kanskje ikke noen overraskelse...


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Det er så sinnsykt mye bra for ungdom denne våren - her er det bare å forsvinne ned i mellom permene på en bok! Dette er bøker som er svert lesbare for oss "voksne" også :)


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Her fortsetter oversikten over dystopiske fortellinger for ungdommer og unge voksne. Se del 1 her og del 2 her, og legg gjerne igjen forslag til bøker jeg bør inkludere. Om du er på jakt etter dystopisk litteratur for en eldre målgruppe, kan du se på denne lista.

Lista i sin helhet finner du på bloggen min.

Noen mangler oppsummering av plottet. Dette kommer.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har lest en god del ungdomsbøker gjennom tiden, og tenkte jeg skulle samle noen av dem som falt godt i smak i en liste. Noen er nye, mens andre er gamle og samtlige er kjekke å lese!

Kommer sannsynligvis til å legge til bøker etterhvert (kommer ikke på alle som er bra på en gang), og kanskje skrive litt om hver enkelt bok:)


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Pretties - trilogy-plus-one" av Scott Westerfeld
 • "Pretties - trilogy-plus-one" av Scott Westerfeld
 • "Specials - trilogy-plus-one" av Scott Westerfeld
 • "Specials (Uglies Trilogy)" av Scott Westerfeld
 • "Pandemonium" av Lauren Oliver
 • "Blodrød vei" av Moira Young
 • "Fear - gone part 5" av Michael Grant
 • "Da jeg lot deg gå" av Gayle Forman
 • "Delirium" av Lauren Oliver
 • "Incarceron - fengselet" av Catherine Fisher
 • "Crossed" av Ally Condie
 • "The power of six" av Pittacus Lore
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver