Uforsvarlig behandling?

av (forfatter).

Kolofon 2022 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Stig Asplin (66) har arbeidet som fastlege for narkomane i over 25 år, men Helsetilsynet mente han drev «uforsvarlig». I denne boken forteller han om sitt arbeid og ikke minst sitt nære samarbeid med «de narkomanes lege» Sverre Eika (1965-2021).
Boken gir levende beskrivelser av hva det vil si å være stoffavhengig og hvordan helsevesenet på grunn av stivbente regler kommer til kort i å hjelpe dem.
I boken tar han et kraftfullt oppgjør med «de skriftlærde fariseerne i LAR og Helsetilsynet», som han mener må ta hovedansvaret for at Norge ligger på Europatoppen i overdosedødsfall.
Det er en dypt personlig beretning og boken er krydret med sterke eksempler fra det virkelige liv, som ifølge Asplin «knapt er synlig fra Helsetilsynets elfenbenstårn».

Statens Helsepersonellnemnd om forfatteren:
«Denne sårbare gruppen bør skånes fra slike som ham.»

Stig Asplin (f.1956)
er spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin. I mange år var han bydelsoverlege i Ullern Bydel i Oslo, før han ble fastlege på fulltid på Skøyen Helsesenter.
Hans over 25 år lange praksis ble i stadig større grad preget av arbeid med sårbare mennesker på livets «skyggeside», som hadde både rus og psykiatri i bagasjen.
Hans nære samarbeid med Sverre Eika på Kirkens Bymisjons 24SJU førte til en konflikt
med Helsetilsynet som mente
at praksisen overfor noen av
de dårligste narkomane var «uforsvarlig». Dermed mistet han forskrivningsretten med hensyn til beroligende og narkotiske medisiner og måtte oppgi sin mangeårige praksis.
Han mener saken hans illustrerer hvordan det historiske skillet mellom «verdig» og «uverdig» trengende fortsatt preger både helsevesen og lovgivning og har tatt opp kampen for en bedre rusbehandling.
Under pandemien var han del av smittevernledelsen i Oslo og han ledet Feberpoliklinikk Vest som hadde ansvaret for de fire vestlige bydelene.

Sverre Eika
1965-2021) ble kalt «de narkomanes lege» fordi han brukte mesteparten
av sitt yrkesaktive liv

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2022

Format Heftet

ISBN13 9788230024454

EAN 9788230024454

Genre Biografisk litteratur

Omtalt sted Norge

Omtalt person Sverre Eika Stig Wilhelm Asplin

Språk Bokmål

Sider 159

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket