Udødelighetens historie

fra Jesus' oppstandelse til zombier, antioksidanter og barn i ilden

av (forfatter).

Cappelen Damm 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (7 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

«Who wants to live forever?» sang Freddy Mercury. Med denne udødelige sangstrofen fra 1980-tallet som lydspor, går religionshistoriker Dag Øistein Endsjø på jakt etter evig liv.Udødelighetens historie viser hvordan troen på evig liv har utviklet seg, gjennom vitnesbyrd, guddommelige mirakler og gjør-det-selv-oppskrifter. Det er en historie om helbredelse og kannibalisme, frysebokser og forsvinninger, sex med guder og evig tortur.


Blant de få tingene vi mennesker har til felles, er vissheten om at vi alle skal dø. Alternativet fremstår like enkelt som uoppnåelig. Er det mulig å beholde kroppene våre i evig tid, og stoppe dem fra å forandre seg? Hva vil i så fall skje om tiden taper sin makt over oss? Og hva skiller egentlig Jesus' oppstandelse fra vampyrene og zombiene som våkner til live i Dracula og The walking dead?


Selv om vi ennå mangler ugjenkallelige bevis på at noen noensinne har unnsluppet døden, kan vi heller ikke utelukke at det en gang vil være mulig, enten gjennom guddommelig inngripen eller vitenskapelige gjennombrudd. Men vil vi det?Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788202489113

EAN 9788202489113

Språk Bokmål

Sider 297

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 1 0 1 0

Bokomtaler

Her har vi en lettbeint, men grundig fagbok om menneskenes jakt på udødelighet. Vi begynner med greske, egyptiske og mesopotamske guder som hadde udødelige kropper og kunne ha samkvem med vanlige dødelige, ofte til stor fare for de utvalgte menneskene. Noen få utvalgte kunne gjøres udødelige, eller de kunne gjøres guddommelige og deretter dødelige igjen, eller de kunne først dø og deretter hentes til evig liv av gudene. For å oppnå evig liv kunne man reise langt og til spesielle steder eller innta spesielle ting, som epler fra Edens hage eller alkymistenes mystiske drikk. Noen ble dømt til evig vandring og var udødelige mot sin vilje, som den evige jøde eller den flyvende hollender. Med kristendommen kom dessuten noe nytt: alle troende ble lovet evig liv, ikke bare noen få utvalgte. Vi får høre om frykten for hva som kunne skje under gjenoppstandelsen hvis kroppen din hadde blitt ødelagt på noe vis. Vi får beskrivelser av norrøne dauinger og middelalderens alkymister, hele veien til vår dagers zombier, vampyrer og kyborger. Og vi kan lese om dem som håpefullt fryser ned seg selv i håp om at framtidas vitenskapsfolk kan hjelpe dem å leve videre.

Litteratur og sagn, film, TV og vitenskap –rikholdige kilder flettes sømløst inn i teksten og gjør dette til en veldig interessant vandring gjennom flere tusen års kulturhistorie. Tonen kan kanskje virke litt uærbødig, men jeg synes det passer bra. Og forfatteren er ikke uten sympati for denne fellesmenneskelige streben, selv om man neppe får større tro på evig liv etter å ha lest Udødelighetens historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Siden det nå bare er en måned igjen av 2018 er det på tide med en liste for 2019 som jeg bl a kan flytte over bibliotekbøkene og andre som jeg ikke blir ferdig med i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vov - hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden" av Tor Åge Bringsværd
 • "Ved porten til helvete - trolldomsprosessene i Finnmark" av Rune Blix Hagen
 • "Dødelig dose - krimnoveller" av Gard Sveen
 • "Skumle skurker og mystiske mordere - norske forbrytere i gamle dager" av Cecilie Winger
 • "Mørkets fyrstinne - og andre historier" av Elin Brodin
 • "Kelestriel" av Torbjørn Øverland Amundsen
 • "Alice Harts fortapte blomster" av Holly Ringland
 • "Og skipet siglar vidare - roman" av Mads Rage
 • "Soga om Geirmund Heljarskinn" av Bergsveinn Birgisson
 • "Motpaven" av Robert Rankin
 • "En kort historie om alle som noen gang har levd - genenes historie" av Adam Rutherford
 • "Den som skriver" av Odd W. Surén
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver