Tyvene

kriminalroman

av (forfatter).

Gyldendal 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.29 (45 terningkast.)

166 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Et intrikat maktspill der målet er å skaffe seg kontroll over et objekt som vil kunne gi eventyrlig fortjeneste. Tre personer er involvert, og ingen midler skys i den hensynsløse kampen; vold og tortur, erotisk forførelse og et brutalt drap på en uskyldig ung mann. Dette er den fjerde boka om Jonfinn Valmann fra Hamar.

Omtale fra forlaget

Velformet, velskrevet og besettende spennende krim. I Tyvene bretter Knut Faldbakken ut et intrikat maktspill der målet er å skaffe seg kontroll over et objekt som vil kunne gi eventyrlige fortjenester. Tre personer er involvert, og ingen midler skys i den hensynsløse kampen; vold og tortur, erotisk forførelse og et brutalt drap på en uskyldig ung mann. Dermed blir overbetjent Jonfinn Valmann ved Hamarpolitiet engasjert, siden offeret ikke bare er en bekjent, men også en slektning av ham. Valmann og hans politikollega og samboer Anita Hegg dras inn i en halsbrekkende eskalerende handling hvor det store spørsmålet ikke bare er om de kan finne frem til den eller de skyldige, men også, og like viktig, om de kan finne frem til dem tidsnok til å hindre at de tar livet av hverandre ...SKREVET OM BOKEN«Tyvene er en svært innholdsrik roman, som både skildrer drap og abborfiske, røff sex og lun bygdehumor, men samtidig oppfyller den alle krimsjangerens krav til opprulling og logisk løsning» .; Kurt Hanssen, Dagbladet«Årets beretning om den sta og litt innadvendte Hamar-politimannen Jonfinn Valmann er seriens beste [...] Gjennom flere ulike fortellere, tre skurker og én allvitende forfatterstemme, driver han handlingen fremover i stort tempo» .; Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad«Dette er den femte romanen i genren, og det er sikrere enn noen gang at Faldbakken evner å veve sammen krim med kjøtt på beina [...] Faldbakken skriver krim som både konserverer og utfordrer genren, med et persongalleri som inneholder både gjenkjennbare og syke, skumle typer» .; Mari Nymoen Nilsen, VG«Med denne boka markerer Knut Faldbakken sitt 40-årsjubileum som forfatter. Og jubilanten er ikke snauere enn at han feirer med å videreutvikle krimromanformen i stadig mer utfordrende og spennende retning [...] den bredeste og frodigste av Faldbakkens krimromaner.» .; Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad«... mesterlig i sine beskrivelser av menneskelig dårskap og lummert begjær» .; Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788205381193

EAN 9788205381193

Serie Månedens bok

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Hamar

Språk Bokmål

Sider 410

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 14 21 4 1 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det her er bøker jeg har tenkt til å lese lenge, men på grunn av masse pensum i studiene blir det ikke tid før sommeren.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ønsker et nærmere bekjentskap av forfatterens kriminalbøker. For øyeblikket har jeg ikke lest noe av ham.
født 31. august 1941 i Oslo, oppvokst og bosatt på Hamar
Wikipedia


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Senskade - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Totem - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Nattefrost - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Grensen - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Turisten - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Gjensynet - en kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Turneren - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Natthagen - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Lykkeformelen" av Ingrid Berglund
 • "Haukene" av Stein Morten Lier
 • "Alle elsker en hodeløs kvinne - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Øye for øye - thriller" av Stein Morten Lier
Alle bokanbefalinger for dette verket