Troens slaver

den katolske kirkens syn på slaveri 1400-1917

av (forfatter).

Unipub forlag 2008 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg den katolske kirkens syn på slaveri og hvordan den kristne tanken om nestekjærlighet lot seg forene med slaveskipene som fraktet 10-12 millioner afrikanere til Amerika fra 1500-tallet til midten av 1800-tallet. I boken argumenterer forfatteren for at den katolske kirken ikke spilte noen aktiv rolle i avviklingen av slaveriet, men tvert om i prinsippet aksepterte slaveriet som institusjon fram til 1917.

Omtale fra forlaget

Fra 1500-tallet til midten av 1800-tallet krysset slaveskip stadig Atlanterhavet. Mellom 10 og 12 millioner afrikanere ble i denne perioden fraktet til Amerika og solgt som slaver. Slavehandelen fikk stor betydning for utviklingen av globale maktforhold og for Vestens syn på afrikanere. Hvordan lot den kristne tanken om nestekjærlighet seg forene med slaveriet? Denne boken tar for seg den katolske kirkens rolle og viser hvordan dens autoritet bidro til å legitimere slavehandelen ved å definere hvem som rettmessig kunne gjøres til slaver. Kampen mot slaveriet var et viktig element i utviklingen av et nytt menneskesyn og ideer om universelle menneskerettigheter. Forfatteren argumenterer for at den katolske kirken ikke spilte noen aktiv rolle i avviklingen av slaveriet på 1800-tallet, men tvert om i prinsippet aksepterte slaveriet som institusjon helt fram til 1917. Siv Falang Gravem (f. 1978) er cand.philol. og stipendiat i historie ved Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788274773516

EAN 9788274773516

Serie Tid og tanke (12)

Omtalt tid Nyere tid

Språk Bokmål

Sider 107

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vikingtid, 1800-tallet, samtid. Utstilte bøker i biblioteklokalene 2015.


Godt sagt! (2) Varsle Svar