Tro og politikk

en reformasjonshistorie

av (forfatter).

Universitetsforlaget 2001 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den tyske reformasjonen utløste dype og varige endringer i europeisk historie, i kirke og fromhetsliv, i kultur og politikk. Boka tar opp reformasjonshistoriens grunnleggende tema: forholdet mellom evangelisk-luthersk reformasjon og Den katolske kirke. Har navneregister, saks- og stedsregister og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Den tyske reformasjonen utløste dype og varige endringer i europeisk historie . i kirke- og fromhetsliv, i kultur og politikk. Det har snart gått 500 år siden Luther trådte inn på den offentlige arena med sitt kristendomssyn, og fortsatt er vesteuropeisk kirkeliv splittet i protestantisme og katolisisme.Tro og politikk tar opp reformasjonshistoriens grunnleggende tema: forholdet mellom evangelisk-luthersk reformasjon og Den katolske kirke. For forfatteren er det viktig å vise at reformasjonen er en historisk hendelse med virkninger for så vel religion som sosialt liv, for kultur og statsrett.Reformasjonens aktører var ikke bare teologer bundet av sin religiøse overbevisning, men også fyrster og andre politikere som ønsket å finne politiske løsninger på konflikten.
Bernt T. Oftestad er professor ved Det teologiske menighetsfakultet. Han har nylig konvertert til katolisisme. Han har utgitt flere bøker, blant annet Norsk kirkehistorie fra 1991, sammen med Jan Schumacher og Tarald Rasmussen, og Den norske statsreligionen : fra øvrighetskirke til demokratisk statskirke, som kom i 1998.

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788215000572

EAN 9788215000572

Omtalt tid 1500-tallet

Språk Bokmål

Sider 239

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket