To liv

av (forfatter), Kari Risvik (gjendikter) og Kjell Risvik (gjendikter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.44 (18 terningkast.)

67 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er basert på livshistoriene til forfatterens indiske grandonkel og den tyske konen hans. Vikram Seth bodde i mange år hos sin grandonkel og -tante, og gjennom lange samtaler skrev han ned den utrolige historien om livene deres. Grandonkelen Shanti dro fra India til Tyskland for å studere til tannlege i 1930-årene. Der fikk han husly hos en jødisk familie. Datteren Henny, var i starten ikke særlig begeistret for denne mørkhudete mannen. Likevel blir de venner og klarer å komme seg til England før krigsutbruddet. Shanti verver seg som engelsk soldat og mister en arm. Henny mister hele familien i konsentrasjonsleirene. Etter krigen finner de sammen igjen, og Shanti blir en høyt elsket tannlege, til tross for at han bare har en arm. Boka handler om et helt århundre slik det speiler seg i livene til Shanti, Henny og Vikram og hele den store familien deres.

Omtale fra forlaget

Vikram Seths nye bok er basert på hans indiske grandonkels historie. Da Vikram Seth som ung flyttet til England, fra India, var de hans nærmeste familie. Vikram Seth bodde i mange år hos sin grandonkel og -tante, og gjennom lange samtaler skrev han ned den utrolige historien om livene deres. Vikram Seths grandonkel ble sendt til Tyskland fra India for å studere til tannlege i 1930-årene. Der fikk han husly hos en jødisk familie som ikke var særlig begistret for denne mørkhudete mannen. Senere på 30-tallet måtte familien flykte til England, dit han allerede var dratt. Familiens datter og hybelboeren ble forelsket, men han ble siden sendt i krigen for England og mistet en arm under et felttog i Italia. En historie om et blandet ekteskap og om et merkverdig testamente.Sagt om En passende ung mann:«Den som er opptatt av kulturlivets superlativer .; den beste, den morsomste, den betydeligste osv. .; behøver ikke lenger lete etter årets største roman, for den er allerede kommet.» (Knut Faldbakken i VG, sekser på terningen)OM FORFATTERENVikram Seth (f. 1952 i Bombay) er utdannet økonom og bor i England. Siste roman: En egen musikk(1999)Sagt om En passende ung mann:«Jeg er ikke i tvil om at Vikram Seth, i en alder av 41, er den beste forfatteren i sin generasjon . Det er en bok som vil følge deg resten av livet.»The TimesSagt om En egen musikk:«Seths roman er et underverk: uimotståelig, stram, dypt bevegende.»Sunday Times«En egen musikk viser at Seth kan skape en uforglemmelig (om enn ofte ganske morsom) verden som gir gjenklang i leserens sinn lenge etter at siste side er lest.»Telegraph«. et lykkelig ekteskap mellom musikk og ord . oppfyller det en fuge skal . den letter.»The Times

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205337183

EAN 9788205337183

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted London Berlin India

Omtalt person Vikram Seth

Språk Bokmål

Sider 520

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 9 1 0 0

Bokomtaler

Så ble jeg ferdig med "To liv". Jeg liker godt Vikram Seth sin måte å skrive på. Han er grundig, men ikke tung. Dypsindig, men ikke dyster. Han gir humoristiske men varme beskrivelser av menneskene, og han er brutalt ærlig når han berører detaljene i historien.

Jeg ble glad i både Shanti onkel og tante Henny, og jeg likte godt at historien deres kom stykkevis og delt.

Fikk definitivt lyst til å lese "En egen musikk" igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

As I walk back to the tube, I consider the world in the context of an evil century and a still more dangerous one to come. May we not be as foolish as we are almost bound to be. If we cannot eschew hatred, at least let us eschew group hatred. May we see that we could have been born each other. May we in short, believe in human logic and perhaps in due course, in love.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Bøker med handling fra India eller om indere


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Enkenes paradis" av Toril Brekke
 • "A Suitable Boy - A Novel (Perennial Classics)" av Vikram Seth
 • "Jeg skulle ønske jeg var egyptisk" av Alaa Al Aswany
 • "Tanios-klippen" av Amin Maalouf
 • "Havnene i Levanten" av Amin Maalouf
 • "Himmelsk harmoni" av Péter Esterházy
 • "Aracoeli" av Elsa Morante
 • "De blindes paradis" av Duong Thu Huong
 • "Kall meg Rosa Parks" av Åsa Lantz
 • "Det perfekte mord" av Peter James
 • "Sirenene i Bagdad" av Yasmina Khadra
 • "Himmelsjøen - reiser gjennom Sinkiang og Tibet" av Vikram Seth
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver