Ting om Ibsen

tingene, livet og dramatikken

av (redaktør) og Anne Lise Reinsfelt (illustratør).

Andrimne 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bokens bidragsytere har tatt utgangspunkt i gjenstander fra Ibsens liv. Gjenstandene er blant annet valgt ut med hensyn til hvordan de kan relateres til symbolikk i Ibsens diktning. Noen av gjenstandene har nær tilknytning til hans privatliv og hjem, mens andre i større grad er forbundet med Ibsen som teatermenneske og dramatiker. Essaysamlingen er delt inn tematisk i kapitlene Hverdag og arbeid, Mat og måltider, Teatret, Såpe og kjærlighet, Reiser og ritualer, og Hjem og innredning. Med bidrag fra bl.a Thomas Hylland Eriksen, Henry Notaker, Finn Skårderud, Marit Ingeborg Lange m.fl. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Boka Ting om Ibsen - tingene, livet og dramatikken, viser nye sider av den verdenskjente dramatikeren - og nordmannen - Henrik Ibsen. Ibsens bevisste forhold til sine omgivelser har vært utgangspunktet for å la tingene etter ham få spille hovedrollen i nærmere 30 essays. Disse spenner fra så ulike ting som hans badekar, ordener, røykesaker, flosshatt, reiseeffekter, barbersaker og malerier. I tillegg belyses temaer som spisevaner, teaterplakater og Ibsens eget gravmonument. Fra en ynkelig start i rennesteinen, karret Ibsen seg frem til å bli èn av verdens mest berømte og spilte dramatikere, men veien dit var belagt med struktur, regler - og ting. Ibsen krevde ekstrem orden i tilværelsen, hvor selv dem minste bagatell kunne "ødelegge" dagen. Og ved sin side stod alltid en hengiven og støttende Suzannah. Tingene utfordrer, de skaper fascinasjon, ja kanskje også aggresjon. Samtidig får de oss til å stille spørsmål, noen ganger overraskende. I sin samtid ble Ibsen oppfattet som "den gådefulde" - det var lite omverdenen visste om hans liv og person. Denne essaysamlingen skaper noen nye dører inn i livet og dramatikken.

Bokdetaljer

Forlag Andrimne

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788292546079

EAN 9788292546079

Omtalt person Henrik Ibsen

Språk Bokmål

Sider 250

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er dei bøkene i samlinga mi som handlar om Henrik Ibsens liv og forfattarskap


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar