Tilsynekomst

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Karsten har mista kona si Maria. Ho var målarkunstnar, og besett av å måle i raudt og svart. Karsten kunne ikkje møte Maria gjennom målarkunsten. Når ho måla blei ho, på ein eller annan måte, borte for han. Karsten prøver no å finne kona si igjen. Kanskje vil han finne ho gjennom skrifta, eller er det i forteljarkunsten hennar lagnad vil vise seg. Karsten sett seg ned for å skrive, men maktar ikkje å sette eit einaste ord på papiret. Første då han treffer på nokre lydhøre karar på puben, får han sjansen til å prøve seg på Maria si forteljing. Romanen handlar om eit ekteskap, og om å fortelje ei historie.

Omtale fra forlaget

Tilsynekomst er en litterært sterk og poetisk romandebut, og boken kan få leseren til å tenke på navn som Jon Fosse, Carl Frode Tiller og Thure Erik Lund. Bokens hovedperson er Karsten, og vi møter ham i tiden etter at han har mistet sin elskede kone Maria. Hun er borte, sannsynligvis etter å ha tatt sitt eget liv. Alt leseren får innsikt i, foregår i Karstens hode, selv om synsvinkelen skifter når vi får høre Maria gi sin egen versjon av ekteskapet. Men i virkeligheten er det ikke Maria som fører ordet, men Karsten som forsøker å finne Marias historie.
Dette er en annerledes ekteskapsroman som også utmerker seg ved å vise en eksperimentell og bevisst bruk av litterære virkemidler. For Karsten undersøker nettopp hva det vil si å fortelle en historie.
Bjarte Samuelsen er født i 1978 i Bergen. Han har vært student på Aschehougs forfatterskole og har master i nordisk litteraturvitenskap.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788203192029

EAN 9788203192029

Språk Nynorsk

Sider 238

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

6 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Maskeblomstfamilien" av Lars Saabye Christensen
Alle bokanbefalinger for dette verket