Tigerjakt

en sann historie om overlevelse og hevn

av (forfatter) og Alexander Leborg (oversetter).

Spartacus 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (4 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En mann blir funnet død i sørøstre Russland, drept av en tiger. Siden tigre vanligvis ikke dreper mennesker får tigerinspektøren Jurij Trusj i oppdrag å finne ut hva som har skjedd. Han mener det virker som om drapet var nøye planlagt, som om tigeren søkte hevn. Kort tid etter slår tigeren til igjen, og dermed starter jakten. Boken gir et innblikk i samfunnsutviklingen i Russland de siste tyve årene, og demonstrerer hvor viktig det er å ta vare på naturen.

Omtale fra forlaget

En mann blir funnet død i Sørøst-Russland. Det er nesten ingenting igjen av ham. Han er drept av en tiger. Men tigre dreper ikke mennesker. Så hva er det egentlig som har skjedd? Tigerinspektør Jurij Trusj blir satt på saken. Det mest foruroligende, synes han, er at det utrolig nok virker som om drapet er nøye planlagt, som om tigeren søkte hevn. Kort tid etter slår tigeren til igjen, og dermed starter jakten på villdyret i den særegne og ugjestmilde naturen. Denne dokumentaren er ikke bare spennende som en thriller, den gir et unikt innblikk i samfunnsutviklingen i Russland de siste tyve årene, og demonstrerer hvilke økologiske omveltninger menneskelig inngripen i naturen kan føre til.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788243005457

EAN 9788243005457

Omtalt sted Russland

Språk Bokmål

Sider 329

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 2 0 0 0

Bokomtaler

Boken er virkelig et funn - en levende skildring fra Russlands fjerneste bakevje, der Sovjetunionen klarte å skape fungerende samfunn som nå er overlatt til seg selv i noe som mest av alt minner om Ville Vesten. Tragisk, men dette bør vi ha kjennskap til, for dette skjer i et land som er naboen vår.

Forlaget burde skamme seg som ikke har sørget for en bedre oversettelse! Norsken er til å grine av: På side 260 har man "ikke annet valg enn å TILLEMPE seg" - hallo, på norsk heter det "å TILPASSE seg." På side 147 får vi høre at "å drepe en farlig motstander er farlig" - nei, sier du det. På side 163 presenteres vi for: "Ettersom det var helg, befant soldatene seg tilbake til basen." "Befant seg tilbake til"?! På samme side ble de "forferdet av det nå skulle bli vitner til".
På norsk er vi forferdet OVER noe, og setningen mangler et ord.

På side 165 får vi høre at "andre hadde spist kjøtt tigeren mente var sitt". Hjelpe meg, det heter "kjøtt tigeren mente tilhørte den" - eller "mente var dens". Omvendt får vi setningen på side 240: "Det er sjelden at man...blir konfrontert med så overveldende bevis på ens egen ustadighet" - på norsk skulle det vært "...på SIN egen ustadighet".

Underlige gjentagelser, som i setningen på side 241, der tigeren "plantet potene i bakken og kompenserte for eventuelle ujevnheter i bakken". - Vi fikk med oss den bakken, ja.

Og så det evinnelige, klønete: "Til tross for dette har de -". På norsk sier vi kort og godt "LIKEVEL har de -". Det virker som om oversetteren helt mangler språkfølelse og oversetter ord for ord, eller tar snarveier om Google translate. Spesielt synd fordi John Vaillant er kjent for sitt gode språk - som burde gjenspeiles på norsk, i stedet for den farseaktige teksten vi presenteres for her.

Hvis ikke forlaget faktisk sjekker at oversetteren mestrer norsk, kan en vel la noen lese gjennom oversettelsen først! For boken er 100 % leseverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Manhattan Beach" av Jennifer Egan
  • "Léon og Louise" av Alex Capus
  • "Agaat" av Marlene Van Niekerk
  • "Mor Afrika" av Tomm Kristiansen
  • "Et spørsmål om beskyttelse - thriller" av Olav W. Rokseth
  • "Kongo - historien om Afrikas hjerte" av David van Reybrouck
  • "Menn som hater ulver" av Lars Lenth
  • "Maos rike - en lidelseshistorie" av Torbjørn Færøvik
  • "Orientekspressen - en vårreise" av Torbjørn Færøvik
  • "Barske glæder - og andre temaer fra et liv under åpen himmel" av Peter Wessel Zapffe
  • "Den danske borgerkrig 2018-24" av Kaspar Colling Nielsen
  • "Så høyt var du elsket - roman" av Nikolaj Frobenius
Alle bokanbefalinger for dette verket