The expats

av (forfatter).

2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (7 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9780307987068

EAN 9780307987068

Genre Thrillere

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 1 3 0 0

Bokomtaler

Denne virket veldig lovende, og i starten lot jeg meg engasjere av det landflyktige og hemmelighetsfulle amerikanske ekteparet som slår seg ned i Luxemburg ("Nobody dreams of living in Luxembourg"). Hovedpersonen Kate er tidligere CIA-agent, noe hennes datanerd av en ektemann, Dexter, ikke er klar over. Han har imidlertid en del hemmeligheter selv. Det har også det amerikanske paret Julia og Bill som plutselig dukker opp i den knøttlille europeiske idyllen.

Utgangspunktet var i grunnen meget bra, men boken sporet av en del ganger underveis. Forfatteren lykkes ikke i å ta oss med rundt i tidslinjen på en god måte, og når det hoppes fram og tilbake i tid - ofte tre-fire ganger i løpet av et par sider mister man innimellom både tråden og engasjementet.

På den positive siden må det nevnes at Pavone til tider skriver deilig syrlig ("he was either drunk or an idiot. Possibly both". Til tider er det ganske så artig å lese hva den amerikanske hovedpersonen synes om alle merkverdighetene hun støter på i Europa. De hjemmeværende amerikanske kvinnenes fascinasjon for svenske tennistrenere blir for eksempel omtalt på underholdende vis.

Temperaturen blir aldri veldig høy. Til det er det viet for mye plass til hovedpersonens barnepass, gulvvasking, matlaging og kafébesøk. Det pludrer avgårde i et bedagelig tempo uten de store overraskelsene underveis. En del overraskelser er imidlertid spart til de siste kapitlene.

Boken fikk meg i grunnen til å tenke på thrillerkomedien "Mr. & Mrs. Smith" med Brad Pitt og Angelina Jolie fra 2005. Den filmen var en god idé som var underholdende men kanskje i overkant lettvint. Det er også en god beskrivelse på boken. Jeg ser imidlertid ikke bort i fra at en filmatisering kan ha noe for seg. Med strammere regi og noen rappkjefta skuespillere (Ryan Reynolds?) kan det bli ganske så festlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesverdig intrige inni intrige ,stadig nye esker inni pandoraesken og heltene er ikke bare helter Bra utvikling og små hint undervegs

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

18 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Arvesynden - kriminalroman" av Vibecke Groth
  • "Til faste tider" av Margie Orford
  • "Tidevannets hevn - en roman" av Elizabeth Haynes
  • "Inn i labyrinten" av Sigge Eklund
  • "Barnehviskeren" av Alex North
  • "Dyret" av Wilbur Smith
  • "Like før jeg døde" av S.K. Tremayne
  • "Ønskespillet" av Patrick Redmond
  • "Bivirkning" av Ingrid Hedström
  • "Dødens herskerinne" av Bernhard Aichner
  • "For enhver pris" av David Baldacci
  • "Leona - terningen er kastet" av Jenny Rogneby
Alle bokanbefalinger for dette verket