The elephants have been singing all along

av (forfatter) og Eirik Lodén (oversetter).

Wigestrand 2017 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

I "The Elephants Have Beeing Singing All Along"/ "Elefantene har sunget hele tiden" viser Ren en modnet og avklart holdning til omgivelsene, både de indre og de ytre.
Diktsamlingen dreier seg om å finne ord for og fange inn livserfaringer i grenselandet mellom det konkrete og det mer abstrakte. Språk og skrift er vesentlige innslag i jakten på det autentiske og blir som nøkler til å åpne avstengte rom, samtidig som språk og skrift gir dybde og perspektiv bortenfor det som fortoner seg som overflate.

I Eirik Lodéns etterord ser han Powells diktning i et større perspektiv. Det er mange interessante observasjoner og refleksjoner rundt hennes forfatterskap, og det åpner for en større forståelse av hva hun har på hjertet. Sinnstilstandenes pendelbevegelser har vært et gjennomgangstema i Ren Powells poesi. Det kan handle om alt fra det de fleste opplever som i bunn og grunn udramatiske humørsvingninger og stemningsskifter, til det som patologien i dag kaller bipolar lidelse, med voldsomme kast fra euforisk mani til tung depresjon og vice versa.-------------
Ren Powell ble født i USA i 1966. Hun har bodd i Norge i 24 år og ble norsk statsborger i 2014. Hun har studert språk og teater, har doktorgrad i skrivekunst fra Lancaster University og arbeider i dag som forfatter og oversetter. Powell underviser på Vågen videregående skole og på Departement of English, Master Studies ved Prescott College i Arizona.

Eirik Lodén ble født i Stavanger i 1975. Han debuterte som lyriker i 1993 med Preludium. Dikt og gjendiktninger, og i 1996 kom Svaner til Stratford. Nye dikt og gjendiktninger. Han har også gjendiktet Ren Powells forrige diktsamlinger. Lodén er doktorgradskandidat i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har ellers vært aktiv som frilans litteraturkritiker i Stavanger Aftenblad, Morgenbladet og Dag og Tid.

Bokdetaljer

Parallell tittel Elefantene har sunget hele tiden

Forlag Wigestrand

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788281402133

EAN 9788281402133

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Sider 117

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket