The crossing

the border trilogy vol. 2

av (forfatter).

Picador 1995 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.24 (51 terningkast.)

217 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Texas, 1949. 16-åringen John Coles forlater familiens ranch i Texas, og et samfunn hvor det meste synes å ha gått galt. Han og en venn flykter over grensen til Mexico. Ferden i Mexico begynner rent idyllisk, men snart blir det blodig alvor. Andre frittstående del av "Grensetrilogien".

Omtale fra forlaget

Texas, 1949. 16-åringen John Coles forlater familiens ranch i Texas, og et samfunn hvor det meste synes å ha gått galt. Han og en venn flykter over grensen til Mexico. Ferden i Mexico begynner rent idyllisk, men snart blir det blodig alvor. Andre frittstående del av "Grensetrilogien".

Bokdetaljer

Forlag Picador

Utgivelsesår 1995

Format Heftet

ISBN13 9780330341653

EAN 9780330341653

Serie The border trilogy (2)

Omtalt sted Mexico

Språk Engelsk

Sider 425

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

22 20 8 1 0 0

Bokomtaler

Hujedamej for et forfatterskap! Cormac McCarthy, det er så rått, så unikt, så genialt!! Over grensen er bok nr to i Grensetrilogien. Igjen, som i bok nr. 1, er vi i Mexico, i grensetraktene mellom USA-Mexico. Det er rått, brutalt, korthugget, meislet ut i et språk så særpreget vakkert i sin beskrivelse av dette nådeløse landet, av disse gutter, menn og kvinner som fremstår som skapt av det støv, den jord, dette landet består av. Fabelaktig!! Hypnotiserende!!!

Min favorittbok av McCarthy er nok romanen, Blodmeridianen, men så langt skuffer definitivt ikke Grensetrilogien. Eneste minus er de lange passasjene med spansk dialog. Riktig nok er det en oversettelse bak i boka, men den evige bladringa frem og tilbake for å lese oversettelsen blir i lengden ganske slitsom. Uansett, les denne, les alle bøkene til McCarthy med handling fra Wild West-grensetraktene USA & Mexico:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han tenkte at det i verdens skjønnhet var gjemt en hemmelighet. Han tenkte at verdens hjerte banket til en forferdelig pris og at verdens smerte og dens skjønnhet kom i stadig større ubalanse og at denne løpske mankoen til slutt kunne komme til å kreve massers blod for synet av en eneste blomst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Tanken på - og ideen om - den store amerikanske romanen rager høyt der oppe i litteraturhierarkiet. Og for hver tid, en ny slik koloss; fra Herman Melville til Joyce Carol Oates.

Jeg elsker Den Store Amerikanske romanen. Dette er min høyst subjektive liste, hvor det ikke er en ulempe at det amerikanske samfunnet og det tjuende århundret beskrives fra odde og aparte innfallsvinkler. Hovedpersonen kan like gjerne være Holden Caulfield (selv om han egentlig er langt unna min liste), som tegneserieskaper eller tvekjønnet.

Goes without saying at jeg gjerne tar tips!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Byene på høysletten - grensetrilogien bd.III" av Cormac McCarthy
  • "Alle de vakre hestene - grensetrilogien bd. 1" av Cormac McCarthy
  • "Et Guds barn" av Cormac McCarthy
  • "Blodmeridianen, eller Aftenrøden i vest" av Cormac McCarthy
  • "De nakne og de døde" av Norman Mailer
  • "Det aller helligste" av William Faulkner
  • "Mørk august" av William Faulkner
  • "Den uskyldige" av Ian McEwan
  • "Ikke et land for gamle menn" av Cormac McCarthy
  • "Shipping news" av E. Annie Proulx
  • "Konspirasjonen mot Amerika" av Philip Roth
  • "Faren ved å være Skrake" av Kjell Westö
Alle bokanbefalinger for dette verket