The Bloody Chamber

av (forfatter).

Penguin (Non-Classics) 1990 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (6 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Penguin (Non-Classics)

Utgivelsesår 1990

Format Paperback

Språk Engelsk

Sider 128

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Her vris klassiske eventyr til nye til dels «gotiske» historier for voksne. Ridder Blåskjegg, katten med støvlene og selv Rødhette viser nye, overraskende sider, men Angela Carter holder seg samtidig innenfor en eventyrstil som ikke virker parodisk, men tvert om både vittig og tankevekkende. Hennes heltinner er minst like slue som Espen Askeladd. (Min Folio-utgave har en nyttig innledning og er illustrert).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

They never found her body but i rummaged through the back copies of the society magazines my old nanny kept in a trunk under her bed and tracked down her photograph. The sharp muzzle of a pretty, witty, naughty monkey; such potent and bizarre charm, of a dark, bright, wild yet wordly thing whose natural habitat must have been some luxurious decorator's jungle filled with potted palms and tame, squawking parakeets.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Denne listen er et motsvar på GQ's (opprinnelig Gentlemen's Quarterly) liste "The New Canon: The 21 Books from the 21st Century Every Man Should Read” som inneholder kun tre bøker skrevet av kvinner.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at jeg liker litt sånn "creepy" bøker, i den gotiske sjangeren.
Har ikke tenkt så mye på det før, men etter å ha lest "Stormfulle høgder" kom jeg til å tenke på om der er bøker i samme sjanger som jeg kunne lese. Jeg kom da på at jeg jeg var svært begeistret for Frobenius sin "Latours katalog" og de fire bøkene av Carlos Ruiz Zafon som begynner med "Vindens skygge". Dette er mine favoritter. Og nå kan jeg plusse på Stormfulle høgder. Jeg vil nå prøve å samle flere bøker på en liste, så jeg kan kose meg med sjangeren :)

Har du noen forslag?


Godt sagt! (6) Varsle Svar