The Blasphemer

av (forfatter).

Doubleday 2010 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Doubleday

Utgivelsesår 2010

Format Hardcover

ISBN13 9780385617796

Språk Engelsk

Sider 432

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

The Blasphemer består av flere parallelle historier som etter hvert knyttes sammen. Den ene historien foregår i vår tid og begynner med at Daniel og kona Nancy opplever en flystyrt, og i panikken som oppstår presser Daniel seg forbi kona og kommer seg ut av flyet. Selv om begge overlever blir denne episoden noe som blir stående i mellom dem og spørsmålene som kommer opp ligner på de fra filmen Turist av Ruben Östlund.

Samtidig er det mange andre aspekter av Daniels liv som også er en viktig del av boka. Hans arbeid som forsker og gode og dårlige kollegaer, hans dårlige forhold til faren som har en suksessrik karriere i militæret bak seg og datteren som er forelsket læreren sin.

Farndale bytter fortellerstemme fra tid til annen slik at mange av de andre personene er hovedperson i et eller flere kapitler av boka. Vi ser hvordan datteren opplever å være forelsket i lærerern sin, og hvordan læreren takler å ha en elev som er forelsket i seg. Vi hører hvordan faren opplever forholdet til sønnen, og ser hvordan kollegaer opplever arbeidssituasjonen. Jeg likte dette grepet veldig godt .

Den andre historien i boka er fra første verdenskrig og følger Andrew som etter et angrep kommer bort fra troppen sin og istedenfor å gå tilbake bestemmer seg for å flykte og flytter inn hos en belgisk enke.

Denne boka tar opp mange viktige spørsmål, ikke minst når det gjelder mot og feighet, og ga meg mye å tenke på. Farndale skriver veldig, veldig godt og denne boka har fått veldig gode kritikker og var nominert til Costa Novel Award. Jeg anbefaler både denne og Farndales andre bok The Road Between Us.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Romaner å lese ved 100 års markeringen


Godt sagt! (2) Varsle Svar