Tåkedis

av (forfatter) og Dag Otto Lauritzen (forfatter).

Gloria forlag 2019 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.21 (14 terningkast.)

27 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Mot, nysgjerrighet, vilje og vennskap!

Hannah finner en jakke som er skylt på land i fjæra, og hun får umiddelbart en følelse av at noe er galt. Verken bestekompis Einar eller faren, som er politisjef i den lille kystbyen, er overbevist. Men når den eneste motstanderen av den lokale utbyggingen forsvinner sporløst, blir det klart at de står overfor et mysterium. Amerikanske investorer, luksusyachter, falske penger og forsvunne politikere er ikke hverdagskost i skjærgårdsbyen - men Hannah og Einar følger sporene og nekter å gi opp.

Hannah er datter av den lokale politisjefen og har en nese for hemmeligheter. Samtidig satser hun knallhardt som juniorsyklist. Sammen med bestevennen Einar og hunden Turbo havner hun i nervepirrende situasjoner og løser spennende mysterier.

Bokdetaljer

Forlag Gloria forlag

Utgivelsesår 2019

Format E-bok

ISBN13 9788293670803

EAN 9788293670803

Serie Mot & mysterier (1)

Genre Politi og detektiver Spenning

Omtalt sted Sørlandet

Språk Bokmål

Sider 175

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 7 4 2 1 0

Bokomtaler

Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen "Tåkedis"
Mord & Mysterier bok 1

Her har en tidligere toppsyklist og en krimforfatter slått seg sammen og skrevet krim i Hardy- guttenes ånd. Kan det bli bra? Det ble det. Denne boka innfridde til de grader. Jeg fikk tilbake følelsen jeg hadde når jeg leste Hardyguttene i mine yngre år.
Boka starter med Dag Ottos «mot-regler.» I tillegg er det et eget kapittel i slutten av boka med Dag Ottos motivasjonstips.
Hovedpersonene i boka er Hannah og Einar og hunden Turbo. Hannah er datter av den lokale politisjefen og har en nese for hemmeligheter. Samtidig satser hun knallhardt som syklist, og er uredd og modig.. En dag finner hun en jakke i fjæra, og føler straks at noe ikke er som det skal. Det blir snart klart at Hannah og kompisen Einar står overfor et mysterium. Amerikanske luksusbåter, falske penger og personer som forsvinner sporløst er ikke hverdagskost i Lillehavn - men Hannah og Einar følger sporene og nekter å gi opp. Sammen med hunden Turbo havner de i nervepirrende situasjoner og løser spennende mysterier. I Turbo har nok Frode brukt sin egen hund som inspirasjon. Vi får både humor, forelskelse, såre følelser og vennskap, og boka har et fint driv fra start til mål, med en uventa slutt..
Dag Otto er sterk bidragsyter med sin erfaring fra en flott karriere som syklist, og Frode nøster trådene i selve krimplottet. De utfyller hverandre godt.
Boka er så spennende at det fort kan bli sene kvelder på både ungene og de voksne, for det er vondt å stoppe underveis. Boka er beregnet på barn fra ni år, men den kan også passe til voksne som vil lese noe lettere krim. Norsk ungdomslitteratur er ofte veldig bra, selv om de er skrevet med litt enklere språk en voksenbøkene. Så denne boka anbefaler jeg sterkt videre til både små og voksne. Sidene fløy like fort unna, som Dag Otto kjørte på sykkelen i sine glansdager.
Jeg ser frem til å lese neste bok ført i pennen av dette radarparet, og gir «Tåkedis» en meget sterk femmer.
Boka er et lese-eksemplar fra Gloria Forlag

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Starten på en ny spenningsserie for ungdom, passer nok best på mellomtrinnet kanskje selv om hovedpersonene går på ungdomsskolen (8. trinn?). Hannah og pappa som jobbet i politiet bor alene sammen med hunden Turbo, mamma ligger på sykehuset, fremdeles i koma etter en ulykke for 2 år siden. Hannah er ivrig syklist og skal delta på kretsmesterskapet til høsten.

Etter en treningsøkt på sykkel sammen med pappa finner Hannah en rød boblejakke i vannet og hun får en vond følelse i magen, noe er galt! Pappa mener hun overdriver og politiet kan ikke starte noen redningsaksjon bare fordi de har funnet en jakke i fjæra. Men sammen med vennen Einar begynner Hannah å undersøke og det blir snart skumlere enn de skulle ønske...

Boka er skrevet av Frode Eie Larsen som har skrevet flere krimbøker for voksne og medforfatter er Dag Otto Lauritzen, så vi er i alle fall sikre på det sykkeltekniske i boka stemmer! Boka er spennende, godt skrevet og det flyter lett med spenning fra første side. Det er ikke nødvendig at man er spesielt opptatt av sykkel for å like den heller, selv om syklingen er en stor del av Hannahs liv så er det ikke det som er hovedsaken i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

27 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Fullmåne" av Frode Eie Larsen
  • "Tidevann" av Dag Otto Lauritzen
  • "Ylva og Myldermørket" av Ørjan N. Karlsson
  • "Recover - å komme seg over Linda Røyse" av Torbjørn Moen
  • "Innestengt!" av Sunniva Vagstad
  • "Alle mine venner er vampyrer" av Arne Svingen
  • "Verdens verste leirskole" av Marius Horn Molaug
  • "Mysterieklubben og ubåten" av Patrik Bergström
  • "Hvor er Lucia-kronen?" av Lars Mæhle
  • "Mysterieklubben og det hemmelige rommet" av Patrik Bergström
  • "Når noen klikker i vinkel" av Bjørn Ingvaldsen
  • "Raslefrosken som ikke skjønte et kvekk" av Nina Bay
Alle bokanbefalinger for dette verket