Svarte sekunder

en Konrad Sejer-krim

av (forfatter).

Cappelen 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.37 (148 terningkast.)

800 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Helga Joner opplever alle mødres mareritt. Hennes lille datter, Ida, snart ti år, skal bare en tur til kiosken for å kjøpe et hesteblad og tyggegummi. Hun kommer aldri tilbake. Ni dager senere blir hun funnet, kledd i en hvit nattkjole og omsorgsfullt lagt til rette i en dyne, som en liten alv. Det blir en lang og vanskelig oppklaring for Konrad Sejer. Det fins ikke noe motiv og ingen logiske forklaringer. Men hans menneskekunnskap, hans medfølelse med både offer og overgriper, og hans kloke og direkte kommunikasjon, fører ham til veis ende også i denne saken. Dette er den sjette romanen om politietterforskeren Konrad Sejer.

Omtale fra forlaget

Helga Joner opplever alle foreldres mareritt. Datteren, Ida, snart ti år, skal bare en tur i kiosken for å kjøpe siste nummer av hestebladet, Wendy og Bugg for resten av pengene. Samme ettermiddag er Ida sporløst borte.


"Jacob Skarre noterte på en blokk etter hvert som kvinnen snakket, og flere motstridende følelser vokste fram i ham. Ida Joner, en ti år gammel jente fra Glassverket, var to timer for sen. Klart noe var skjedd. Men det trengte ikke være noe skrekkelig, men en enkel bagatell. Sviende som et vepsestikk først, og så den søteste lindring av alle. Mors favn. Han smilte for seg selv ved tanken på dette fordi han hadde sett det så mange ganger. Samtidig krummet han nakken for alt som kanskje skulle komme."


Ti år gamle Ida Joner kommer ikke tilbake. Tiende september, ni dager senere og den dagen hun skulle fylt ti år, finner de henne, pakket inn i en blomstrete dyne, nennsomt lagt til rette på et åpent jorde.


"Idas ansikt var synlig i åpningen. Øynene var lukket. Huden i kinnene var svært blek. Ved første øyekast var det ingen ting å se i form av skader eller sår. Ingen røde skjolder, ingen skader i kraniet, ikke blod noe sted, ingen spor etter smerte. Men noe var feil."


Hun har ikke på seg joggedrakten og skoene hun forsvant i. Hun er kledd i en ny, hvit nattkjole, hun minner om en liten alv i et eventyr.


Det blir en lang og vanskelig oppklaring. Her fins ikke noe motiv, ingen logiske forklaringer på forbrytelsen. Igjen viser Karin Fossum sin utrolige evne til å skildre vanlig menneskers psyke, med dyp innsikt og stor medfølelse, og igjen viser skildringen av Konrad Sejer at han er den sterkeste målbærer for forfatterens intensjoner.


Svenska Deckarakademin har kåret Svarte sekunder til årets beste kriminalroman oversatt til svensk.


Karin Fossums bøker med den sindige og sympatiske politietterforskeren Konrad Sejer som gjennomgangsfigur, er oversatt til en rekke språk og nesten alle titlene er filmatisert for kino og TV.


Les utdrag fra boken

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788202259129

EAN 9788202259129

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Østlandet

Språk Bokmål

Sider 270

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 52 69 11 2 2

Bokomtaler

En spennende bok med flere forskjellige personligheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hun fikk kåpa på plass og tok ham i hånda. Han var så høy at hun fikk noe ungpikeaktig over seg. Nesten så hun ville neie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Inspirert av en morsom tråd på Facebook-gruppen "Hva leser du akkurat nå?" samler jeg her noen utvalgte titler som har farger i seg, og som jeg enten har lest og synes er bra, eller ønsker å lese. Det holder altså ikke å bare være en farget tittel ^^


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen bøker vi leser får oppfølgere og blir til triologier, kvartetter og serier. Har samlet mine favoritter her + noen jeg kunne tenke meg å lese :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selger både engelsk og norske bøker. Har hatt de liggende ute på Finn lenge, men liten respons. Jeg legger ved bøkene på listen og fjerner de som blir solgt. Enkelte av bøkene er litt forskjellig i forholdt til bokelskere sine bilder. Send PM og jeg kan sende bilder.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig bare alt jeg har lest oppigjennom...det som er verdt å nevne riktignok. Hukommelsen min er elendig, så jeg husker sikkert ikke alt en gang=)Mye av dette ble lest sene nattetimer i en liten, blå brakke da jeg jobbet nattevakt som vekter på ubåthavna i Kristiansand, på ferieturer eller under dyna.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Djevelen holder lyset - en Konrad Sejer-krim" av Karin Fossum
 • "Drapet på Harriet Krohn - kriminalroman" av Karin Fossum
 • "Den onde viljen" av Karin Fossum
 • "Natt til fjerde november - roman" av Karin Fossum
 • "Se deg ikke tilbake! - en Konrad Sejer-krim" av Karin Fossum
 • "Brudd" av Karin Fossum
 • "Jonas Eckel - roman" av Karin Fossum
 • "Evas øye - en Konrad Sejer-krim" av Karin Fossum
 • "Den som elsker noe annet - kriminalroman" av Karin Fossum
 • "Varsleren" av Karin Fossum
 • "Helvetesilden" av Karin Fossum
 • "Carmen Zita og døden" av Karin Fossum
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver