Svart i Hitler-Tyskland

min historie

av (forfatter) og Einar Blomgren (oversetter).

Damm 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (4 terningkast.)

15 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om barnebarnet til Tysklands første afrikanske diplomat. Her skildrer forfatteren hvordan han og moren opplevde livet som mørkhudede i Hamburg under andre verdenskrig. Boken forteller om trakassering og diskriminering, men også om en stor porsjon mot og en sterk morskjærlighet.

Omtale fra forlaget

Dette er en gripende, velskrevet og varm skildring av en skjebne helt utenom det vanlige.Kan det ha levd svarte i det ariske Tredje rike? Hans-Jürgen Massaquoi er barnebarn av den første afrikanske diplomaten i Tyskland. Da farfaren ble kalt hjem like før andre verdenskrig, ble den tyske moren og den mørkhudete sønnen en del av Hamburgs fattige arbeiderklasse. Forfatteren skildrer muntert hvordan han gråt seg til å få et hakekorsmerke sydd på vesten, men senere ble nektet medlemskap i Hitlerjugend - som den eneste i klassen.


Unggutten måtte tåle trakassering og diskriminering, men kom seg uskadd gjennom krigen og bombingen av Hamburg. I 1948 vendte han Tyskland ryggen og reiste til Liberia for å bo hos sin far. Oppholdet ble imidlertid en skuffelse, og omsider lyktes det forfatteren å nå målet for sine drømmer: USA.

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788204138170

EAN 9788204138170

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Tyskland

Omtalt person Hans J. Massaquoi

Språk Bokmål

Sider 527

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 2 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hun var gjennomsyret av en sterk aversjon mot religiøsitet - en aversjon som jeg har arvet - og var overbevist om at man kunne gå i kirken og be til man var blå i ansiktet og kunne Bibelen baklengs på fem språk, og likevel ikke være et godt menneske. Den eneste måten man kunne oppnå det på, mente hun, var ved å behandle ens medmennesker og dyr riktig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunnskapens ånd i form av en mengde bøker med eselører hadde sluppet ut av flasken og hadde fylt mitt sinn med vidunderlige bilder som fikk meg til å lengte etter opplevelser langt utenfor Tysklands snevre grenser. Takket være bøkene mine kunne jeg reise på kryss og tvers i både tid og rom, i virkelighet og fantasi.[...]Takket være bøkene kunne jeg når som helst flykte vekk fra noen av de mer smertefulle situasjonene i dagliglivet og inn i verdener som var rettferdige, uansett hvor farlige de var, verdener der det gode ble belønnet og det onde straffet. Lesingen ga meg en effektiv buffer mot de stadige rasistiske angrepene fra folk som herr Wriede, og bidro til å lindre virkningen av slike angrep på den umiddelbare bevisstheten min. Uten at jeg var helt klar over det, ble lesingen det uunværlige overlevelsesverktøyet mitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og så var det Herr Harden, den første engelsklæreren min. Han var noe helt for seg selv, han var en tyrann som ikke forskjellsbehandlet noen. Det mest positive jeg husker om ham, er at han hatet alle de andre guttene like mye som han hatet meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Syersken i Khair Khana - fem søstre, en bemerkelsesverdig familie og kvinnen som risikerte alt for at de skulle overleve" av Gayle Tzemach Lemmon
 • "Fortielser - min jødiske familiehistorie" av Monica Csango
 • "Et lykkebarn - gutten som overlevde Holocaust og ble dommer i Haag" av Thomas Buergenthal
 • "Nazistene" av Laurence Rees
 • "Falskmyntner i Sachsenhausen - hvordan en norsk jøde overlevde Holocaust" av Moritz Nachtstern
 • "De vergeløse - et barns historie" av Gabriel Scott
 • "Auschwitz - nazistene og den endelige løsningen" av Laurence Rees
 • "Mysterieavenyen" av John Irving
 • "Den stumme gutten" av Parinoush Saniee
 • "Drømmen - en roman" av Harry Bernstein
 • "Om så det gjelder" av Hanne Richardt Beck
 • "Midt imellom" av Jean Kwok
Alle bokanbefalinger for dette verket