Styrearbeid

en håndbok for ansatte i selskap og konsern

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2005 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg aksjeselskapets styrende organer og forholdet mellom disse, med vekt på styrets oppgaver og praktisk styrearbeid i enkeltselskaper og konserner. Formålet med boka er å gi ansattes representanter et bedre utgangspunkt for å delta i styret på vegne av de ansatte. Boka henvender seg først og fremst til ansattevalgte styrerepresentanter, men kan også være aktuell for tillitsvalgte og andre ansatte i privat og offentlig virksomhet. Vedlegg: representasjonsforskriften. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Boka omhandler først og fremst aksjeselskapets styrende organer og forholdet mellom disse, med vekt på styrets oppgaver og praktisk styrearbeid i enkeltselskaper og konserner. Andre selskapsformer, som helseforetak og europeiske selskaper, omtales også. Aktuelle spørsmål som tas opp, er blant annet.: Når og hvordan kan de ansatte kreve styrerepresentasjon? Hva når selskapet er en del av et konsern? Hvordan gjennomføres valgene? Når er et styremedlem inhabil? Hvordan lage en styringsinstruks? Når bør det pålegges taushetsplikt? Hva er styrets og tillitsvalgets rolle i endringsprosesser? Hvordan kan man bidra til utviklingen av etiske spørsmål som bedriftenes samfunnsansvar (social corporate responsibility) og eierstyring av selskapsledelse (corporate governance)?De ansattes lovbestemte interesserepresentasjon forutsetter at styret og selskapets administrasjon gir de ansattevalgte mulighet til å ivareta de ansattes interesser. Formålet er å gi de ansattes representanter et bedre utgangspunkt for å delta i styret.Boka henvender seg først og fremst til ansattevalgte styrerepresentanter, men er vel så aktuell for tillitsvalgte og andre ansatte i privat og offentlig virksomhet. De ulike temaer og områder er forsøkt framstilt uten særlige krav til forhåndskunnskap om jus.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205338845

EAN 9788205338845

Språk Bokmål

Sider 260

Utgave 5

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Andre utgaver