Størst av alt

familiesaga fra Vestfold

Børre Husmann, Lars Bonde, Anders Fabrikkeier

av (forfatter).

Liv forlag 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.42 (12 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken følger vi en familie gjennom tre generasjoner. Den starter med Børre som flytter inn på Gåserød husmannsplass i Tjølling i Vestfold på 1800-tallet. Boken er basert på virkelige personer og hendelser. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

En bestefar etterlater seg en dagbok. Sytti år senere blir dagboken kilde til en velskrevet historisk roman, en slektskrønike om menn og kvinner gjennom tre generasjoner. Det er barnebarnet, forfatteren Lillian Wirak Skow, som henter dem fram, gir dem liv og legger ord i munnen på dem. Historien starter i 1804 og går fram til 2. verdenskrig, hele tiden med Norges historie som fascinerende bakteppe. I første del - midt i 18oo-tallets uår og krig - møter vi Børre, som er husmann under prestegården i Tjølling. Hans eldste sønn, Lars, flytter til Sandar og kjøper seg gård. Der forholder han seg til flere kvinner, noe som resulterer i 14 barn. Det har han slett ikke råd til, og Anders, yngste sønn og mannen bak dagboka, starter derfor livet i dyp fattigdom. Målbevisst jobber han seg oppover og blir etter hvert en av byens ledende menn. "Størst av alt" er en velskrevet, stemningsfull og fengslende historie som har fått svært positive anmeldelser.

Bokdetaljer

Forlag Liv forlag

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788299827331

EAN 9788299827331

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Omtalt sted Vestfold

Språk Bokmål

Sider 397

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 6 4 0 0 1

Bokomtaler

Lillian Wirak Skow har et fengende og poetisk språk og boken er nydelig skrevet. Forfatteren skildrer natur, nød, håp og kjærlighet slik at du ser det for deg. Vi blir glad i karakterene hennes, og får respekt for disse menneskene som er en del av historien vår, og er årsaken til at vi lever slik vi gjør i dag. Som undertittelen tilsier er dette en familiesaga fra Vestfold, men den kan fullt ut leses som en historisk roman for alle som kommer fra andre steder i Norge. De historiske begivenhetene som napoleonskrigene, krigen mot svenskene, utvandringen til Amerika, sjøfart og fremvekst av politiske organisasjoner er skildret godt og gir oss innblikk i hvordan dette påvirket samfunnet vårt.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Familiesaga fra Vestfold. Den handler om Børre Husmann , Lars Bonde og Anders Fabrikkeier. Trass i fattigdom og barbariske familier hadde de forskjellige ekteparene flotte forhold og samarbeid og ekte følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Størst av Alt" er en bok som omhandler en tidsperiode som sjelden er gjengitt så levende. Det fattige Norge fra begynnelsen av det attende århundre er en tid som vi bare har hørt bruddstykker fra. Ganske interessant å lese om den fattigdommen som rådde i Norge på mesteparten av den attende århundre. Gripende lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

– Du skulle heller vært bonde, du, sa Clara, og han lo og var fornøyd. Han var jo det innerst inne. Bonde! Utapå var han alt det andre. Skomaker, fabrikkeier, bystyremedlem, Godtemplar, formann i foreninger og ulike råd, medeier i bank og i elektrisitetsverket de hadde fått i gang. Men aller innerst, innenfor selveste bonden, var han far.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Dronningen vi ikke fikk - en biografi om kronprinsesse Märtha og kong Olav" av Trond Norén Isaksen
 • "Skyld - en familiesaga" av Lillian W. Skow
 • "Sårbarhetens kraft - om å finne styrke når du er svak" av Per Arne Dahl
 • "Å våge livet en gang til - den overraskende nåden" av Per Arne Dahl
 • "Vinterhjerter - noveller" av Jamie Ford
 • "Inn i barndomslandet - Tove Jansson - Sigrid Undset - Selma Lagerlöf" av Tordis Ørjasæter
 • "Glødepunkt - roman" av Hilde Myklebust
 • "Den barmhjertige terroristen - kriminalroman" av Jan Ove Ekeberg
 • "Ringrosen - jakten på en sannhet" av Lena Roer
 • "Duft av parfyme" av Kathleen Tessaro
 • "Den som reddes kan" av Sophie Hannah
 • "Aske - roman" av Toril Brekke
Alle bokanbefalinger for dette verket