Stille natt

roman

av (forfatter).

Samlaget 2012 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.64 (53 terningkast.)

224 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forlaget masar på ein forfattar som har skrivesperre, men forfattaren er på veg mot noko, både på det indre og ytre plan. Dette har samanhang med ei hending som ein gong endra brorens liv og familien si historie, og på sin veg blir forfattaren heimsøkt av livet han har levd og forfølgd av folk som vil skrivast inn i bøkene hans. Romanen handlar om kjærleik, tap og familieløyndommar.

Omtale fra forlaget

Ein forfattar har skrivesperre, og forlaget masar i veg om den store sjøromanen han har lova å skrive. Men livet skriv seg sjølv. Forfattaren er på veg mot noko, både på det indre og ytre plan. Dette noko har ein klar samanheng med ei dramatisk hending som ein gong endra broren sitt liv, og dermed også familien si historie. På sin veg gjennom velkjende norske landskap og meir ukjende draumelandskap, blir forfattaren heimsøkt av livet han har levd, og nærmast forfølgd av folk som vil skrivast inn i bøkene hans. Stille natt er ein stor og vakker roman om kjærleik, tap og mørke familiehemmelegheiter.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2012

Format E-bok

ISBN13 9788252181401

EAN 9788252181401

Språk Nynorsk

Sider 233

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 30 15 4 0 0

Bokomtaler

Første boka jeg har lest av Hovland. Var ikke forberedt på at jeg kom til å humre og le lavt underveis. Likte veldig bra stilen, handlingen og humoren. En stilig flott penn. Ga mersmak.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ragnar Hovland er ein forfattar med mykje humor som eg set stor pris på også i denne boka om tilhøvet til brør, foreldre og elskarinner. I likskap med mykje av dagens litteratur er hovudpersonen ein forfattar med skrivesperre. Hovudpersonen slepp med andre ord tilhøvet til fast arbeidstid og har etter alt å døme fridom til å gjere andre ting i staden, og det gjer han da òg i rik mon. Stille natt vekslar på ein liketil måte frå episodar som eg lo godt av til alvorsam tale mellom far og son. Likevel er det òg deler av av boka der viddet blir så tørrvittig at eg ikkje heilt hengjer med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dess meir eg les av Hovland, dess mer trur eg at eg kanskje elsker han litt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mulig jeg leste romanene til Hovland for tett. Og hadde for store forventninger jf at jeg likte de andre to jeg leste før denne, så godt. Uansett, denne falt ikke helt i smak da jeg leste den. Et lite blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den finner du her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Eg tenkjer over om det er noko anna eg skal på laurdagen,og kan ikkje for mitt berre liv komme på noko.Laurdagen ser heilt vidopen ut. Ein rein prærie.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Eg går spenstig inn i meg sjølv og ser etter spor av draumar, ute på markene, på begge sider av vegen, men det er lite å finne, anna enn sjaskete restar.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Eg blir alltid fylt med ein spesiell fryd kvar gong eg kan kjøre denne turen til det verkelege Vestlandet og ikkje berre eit av dei reservevestlanda eg har skapt meg av rein nødvendigheit.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ho har ringt i femtida om morgonen, kan eg sjå, og er glad for at eg stort sett har mobilen på lydlaus. Ikkje for det, eg har vel også ringt til folk på slike tidspunkt, og vil helst gløyme det, då det ikkje passar inn i bildet eg har av meg sjølv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Tomas har ikkje mange bøker i hylla, men eg ser at han, i tillegg til det meste av Mykle, har ein roman av Ragnar Hovland, ein annan forfattar her frå distriktet. Eg sjølv er jo av lærarslekt, mens han kjem frå ein familie av lett alkoholiserte lennsmannsbetjentar. Sidan vi altså er frå same distrikt, var det uunngåeleg at eg lenge såg på han som ein slags konkurrent - ja, forfattarar er ikkje frie for å ha slike tankar - men i seinare tiår har eg ikkje tenkt så mykje på det. Vi har drive med nokså forskjellige ting. Men eg meiner å hugse at Tomas ein gong sa noko slikt som at det var Hovland som hadde lært han å snakke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

224 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har i det siste funnet noen bøker hvor forfatteren har flettet inn seg selv eller familiemedlemmer i romaner, og vil prøve å samle dem i en liste. Foreløpig er lista kort, men jeg vil supplere etter hvert hvis jeg finner flere. Jeg tar gjerne imot tips på aktuelle bøker!
Hybrider som f.eks. Knausgårds "Min kamp" hører ikke hjemme her - jeg er først og fremst ute etter rene romaner/ren fiksjon hvor forfatteren selv ikke er hovedpersonen.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Bøker jeg har bestemt meg for å lese etter et blikk på coveret. Det jeg faller for er farger, tegninger, foto og stemning på omslaget.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hver forsommer drar jeg med ei god venninne til et solvarmt sted og med bøker i kofferten. Vi tilbringer stort sett dagene med lange, formålsløse vandringer og strandliv med bok og parasoll. Her er bøkene vi leste på stranda i Alanya de to siste mai-ukene i år.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er redd for å døy med uleste bøker på hylla; det kunne eg ikkje levd med, sjølv ikkje somedaude. Her er ei oversikt over det som blei lest i 2015.

Sortert etter rekkefølgjen dei blei lese


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Favorittbøker skrivne på favorittspråket


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kunsten å komme heim og andre essay" av Ragnar Hovland
 • "Frå Ragnar til alle - e-post i utval" av Ragnar Hovland
 • "Under snøen - roman" av Ragnar Hovland
 • "Sjølvmord i Skilpaddekaféen" av Ragnar Hovland
 • "Åleine i Alpane - prosa i utval" av Ragnar Hovland
 • "Utanfor sesongen - roman" av Ragnar Hovland
 • "Vegen smal og porten trang - historier" av Ragnar Hovland
 • "Adam Hiorths veg - roman" av Brit Bildøen
 • "Brenn huset ned" av Frode Grytten
 • "Hva jeg betyr - roman" av Dag Johan Haugerud
 • "Fredlaus - roman" av Ragnar Hovland
 • "Dr. Munks testamente - roman" av Ragnar Hovland
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver