Språkkunnskapen - medfødt eller tillært?

om barns tilegnelse av det første språket

av (forfatter).

Unipub forlag 2007 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om hvordan barn tilegner seg sitt første språk, og drøfter om språklæring er medfødt eller tillært. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Eric Papazian drøfter her Chomskys påstand om at grunnleggende deler av språkkunnskapen er medfødt. Han argumenterer for at språk er tillært i sin helhet, på samme måte som vi lærer alt annet. Det legges vekt på å skille mellom evner på den ene sida og kunnskaper og ferdigheter på den andre. Språk plasseres i forholdet til skillet natur og kultur. Boka prøver også å si noe om hva språk er, dvs. hva man lærer når man lærer språk, og om hvordan språk læres. I den forbindelsen kommer forfatteren inn på mer allmenne kunnskaps-teoretiske problemstillinger, som den hypotetisk-deduktive metoden og især induksjon. Også forholdet mellom språklæring og språkvitenskap, og mellom språklæring og språkendring, blir tatt opp. Boka vil ha interesse for alle som driver med språklæring og språkundervisning enten praktisk eller teoretisk, dvs. språklærere, især morsmålslærere, språkforskere og språkstudenter. Eric Papazian er førsteamanuens ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier, Universitetet i Oslo, og har tidligere arbeidet med norsk dialektologi, grammatikk og språkteori.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788274772748

EAN 9788274772748

Språk Bokmål

Sider 244

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket