Spiral av løgner

Lance Armstrongs fall

av (forfatter) og Christian H. Heyerdahl (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Spiral av løgner av New York Times-journalisten Juliet Macur er historien om oppturen og det endelige fallet til en av vår tids største idrettsstjerner, Lance Armstrong. Basert på tidligere ikke-publiserte dokumenter og med forfatterens tette kontakt med hans støttespillere, får vi innsyn i hvordan han skapte myten om seg selv.

Boken spenner over 14 år av Armstrongs sykkelkarriere og vier bred plass til hans comeback etter kreftsykdommen og opprettelsen av Livestong Foundation hvor han selv satt som styreleder. Spiral av løgner gir et uhyggelig bilde av hvordan en person kan lure, bedra og true andre for å oppnå sine mål. I jakten på stadig mer penger og berømmelse brukte han personene rundt seg. Og han dro mange med seg inn i sin mørke verden av juks og bedrag, og gjorde alle til sine medskyldige

Dette er den fullstendige avsløringen av en av sportens største og mest bejublede utøvere og hvordan han klarte å skape et bilde av en perfekt idrettsutøver.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202444044

EAN 9788202444044

Omtalt person Lance Armstrong

Språk Bokmål

Sider 391

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Lance Armstrong har av en eller annen grunn alltid fascinert meg. Jeg husker jeg beundret ham i glansdagene under Tour de France, selvom jeg ikke var spesielt interessert i sykling. Jeg har opp gjennom årene alltid lest artikler som er blitt skrevet i mediene om ham, helt til tilståelsen hos Oprah. Boka "Spiral av løgner" av Juliet Macur gir oss et innsiktsfull dypdykk i bedraget til Lance Armstrong. Hvordan løgnen vokste seg større og større, og hvor sjokkerende dopinfisert sykkelsporten var på den tiden. Enten så dopet du deg eller så var du ute. Det var en kald, kynisk og brutal hverdag for syklister på den tiden. Dem som pratet høylytt mot doping ble fryst ut. Lance Armstrong var bare en av mange. Det er imidlertid hvordan han truet, bøllet og brukte makt for å få andre mennesker til å tie om dopingen som er det mest sjokkerende, og han blir framstilt som en ikke-angrende mann i boka. Juliet Macur har virkelig ikke lagt noe imellom i skildringen av Lance Armstrong.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har alltid vært fascinert av Lance Armstrong, selv om jeg ikke bryr meg spesielt om sykling. Armstrong vant VM i sykling i Oslo i 1993, et løp som alle nordmenn +-40 husker godt. Det var vått, de fleste datt. Senere vant Armstrong Tour de France sju ganger, titler som han senere mistet på grunn av dopingavsløringer.

Cycle of lies handler om Armstrongs liv fra fødsel til han sto ribbet for ære. Forfatter Juliet Macur holder seg stort sett i bakgrunnen, og serverer en faktatung tekst hvor hun stort sett lar leseren felle dommene.

Boken er fascinerende ved at den viser Lance Armstrong som en sterk, destruktiv kraft, en mann som var villig til å bruke alle midler for å vinne, og som kun var interessert i andre hvis de kunne gjøre noe for ham. Samtidig var han en vinner, og slike har alltid en magnetisk kraft, selv om alle som nærmet seg Armstrong ble slynget langt bort fra ham så snart han ikke hadde bruk for dem mer.

Få kommer fra Macurs bok med æren i behold. Ikke familien til Armstrong, som ikke klarte å korrigere ham tidlig i livet. Ikke sykkelmyndighetene, som lukket øynene for jukset (som gjennomsyret hele sporten). Ikke sponsorene, som levde godt på Armstrongs fantastiske livshistorie (fra kreftsyk til Tour de France-vinner) og ikke ønsket å pirke i glansbildet. Ikke mediene, særlig ikke de amerikanske, som var mer opptatt av å hetse smålige europeiske medier enn å ta tak i det åpenbart mistenkelige ved Armstrongs suksess. Og selvsagt ikke Armstrong selv, som knapt har noen sympatiske trekk i Macurs bok.

Blendende sakprosa er det ikke, men et faktatungt verk som er vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Armstrong gjorde det som krevdes, samme hva reglene sa, og han løy om det så ofte og med slik styrke, at den eneste forklaringen folk fant på aggressiviteten hans, var at han var blitt gjenfødt på avdelingen for onkologi, som en fugl føniks, med en overnaturlig motivasjon som tvang ham til å knuse alle han møtte på sin vei. "Hvis det er å være en sosiopat, ja faen heller, da er jeg en sosiopat," sa han til meg. "Jeg ville absolutt vinne, for enhver pris. Men det samme gjaldt jo Michael Jordan, det samme gjaldt Muhammed Ali, det samme gjaldt Wayne Gretzky."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Musikk for rasende kvinner - noveller" av Line Baugstø
 • "Kon-Tiki ekspedisjonen" av Thor Heyerdahl
 • "Magnet - roman" av Lars Saabye Christensen
 • "Sannheten om Harry Quebert-saken" av Joël Dicker
 • "Mellom rødt og svart" av Jan Guillou
 • "Rom ved havet, rom i byen - noveller" av Frode Grytten
 • "Ta vare på mamma" av Kyung-sook Shin
 • "Analfabeten som kunne regne" av Jonas Jonasson
 • "Monstermenneske - roman" av Kjersti Annesdatter Skomsvold
 • "Hvitt hav" av Roy Jacobsen
 • "Klokkemakeren" av Gert Nygårdshaug
 • "Brobyggerne" av Jan Guillou
Alle bokanbefalinger for dette verket