Sonata for Miriam

a novel

av (forfatter).

Penguin 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (216 terningkast.)

742 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fiolinisten og komponisten Adam Anker bor på New Zealand, men kommer opprinnelig fra Polen. Han ble født under annen verdenskrig. Da hans eneste barn, Miriam, blir drept, kollapser hele hans tilværelse. Han bestemmer seg for å konfrontere sin tilblivelse og det faktum at han har fortiet Miriams for henne. Han reiser til Krakow og får kontakt med en liten gruppe overlevende etter Holocaust. Først da Adam får vite om sin mors fortid blir han klar over hvilken feil han selv begikk mot Miriam. Med introduksjon og intervju med forfatteren bak i boka.

Omtale fra forlaget

A middle-aged man living on Auckland's Waiheke Island recalls vividly the sudden death of his daughter Miriam. Grief silenced Adam at the time, but now he decides to break the silence and explore the secrets of the past. The search becomes a tribute to his daughter, and takes Adam from New Zealand to Poland. There he finds the truth about his past, but now he must live with it. On an island off the rocky coast of Sweden he re-connects with the love of his life. Sonata for Miriam is a heartbreaking tale of a man's search for his past, about the exposure of secrets that have been hidden for too long, and about the importance of talking about the most vital and the most painful in life. But more than anything it is a novel about love. Rich and satisfying, Sonata for Miriam will stay with the reader long after they have put it down.

Bokdetaljer

Forlag Penguin

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9780143114703

EAN 9780143114703

Omtalt sted Sverige New Zealand Polen

Språk Engelsk

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

32 70 76 26 11 1

Bokomtaler

Den dagen Adam Ankers datter Miriam brått og brutalt blir revet fra ham, mister Adam ikke bare sin fremtid. Nåtiden mister også sin mening, og dette gjør ham dessuten smertelig klar over hvor lite han egentlig vet om sin fortid. Moren hans oppdro ham i taushet, og han innser også at han selv har oppdratt sin datter i taushet. Og at dette neppe var veldig bra for henne …

Et år før datteren døde, var Adam innom et krigsmuseum i Auckland, og tilfeldigvis kom han i den forbindelse over et bilde av en ung mann ved navn Adam Lipski, født i Krakow i 1920. Han ble selv født med etternavnet Lipski, og det aner ham derfor at hans fortid kanskje ligger begravet i Polen et sted og har sammenheng med jødeutryddelsen under andre verdenskrig. Han bestemmer seg for å forlate New Zealand og setter kursen mot Polen og senere også Sverige, hvor han har tilbrakt deler av sitt liv.

Gradvis avdekker han fragmenter av sin fortid. Han bestemmer seg også for å ta kontakt med Cecilia, en kvinne som i sin tid tvang ham til å velge mellom datteren og henne. Han valgte datteren, og prisen han betalte var at han aldri mer fikk kontakte datterens mor. Adam har imidlertid aldri glemt sin store kjærlighet …

Jeg opplevde denne boka som veldig var og tidvis nydelig. Noen ganger var det imidlertid litt vanskelig å få helt tak i historien, og det fløt litt ut for meg. Jeg fikk aldri helt tak i hvorfor Cecilia tvang Adam til å gjøre noe så dramatisk som å velge mellom sin egen datter og hennes og Adams kjærlighetsforhold. Spesielt dialogene mellom Cecilia og Adam ble tidvis noen ganger litt kunstige, som om det viktigste for forfatteren har vært å føre et poetisk språk. Ellers er det store spørsmålet om hvem vi er dersom vi ikke har en historie, fascinerende. Alt i alt likevel en fin bok, men den nådde ikke helt opp til ”Jeg vil synge deg stille sanger”.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var umulig å legge fra seg, når den først grep tak. Vakker og melankolsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørte "Taushetens konsekvenser" av Linda Olsson på lydbok. Den vekslet mellom å være langdryg og interessant, før den plutselig var slutt. Trodde jeg manglet en haug med filer, men neida, plutselig, når det begynte å blir spennende var det et kort og avsluttende kapittel med handling ett år senere. Ikke overbegeistret

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Kanskje et år er sorgens naturlige livssyklus, den tiden den trenger for å legge seg til ro. Det kan hende vi må igjennom alle fire årstider før vi kan begynne å fatte at livet aldri vil bli som det var, men at det kan fortsette.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Lyd er ikke alltid det motsatte av stillhet. Det kan ligge lyd over en avgrunn av stillhet og maskere den.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg tror alt i livet som du velger selv, er til å leve med. Det sier seg selv, antar jeg. Uansett hvor vanskelig det er, kan du leve med det. Det er de tingene som blir påtvunget oss, som det er så vanskelig å forsone seg med.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Minner er upålitelige. Nå bærer jeg med meg minner som er så slitte at det er umulig å si om de er riktige. Jeg er sikker på at de er formet av min håndtering. MIn monomane dveling ved noen av dem. I tillegg til disse er det minner som andre bevarte for meg og ga meg etter lang tid. Jeg har ingen mulighet til å bedømme hvor presise de er, men må akseptere dem som de er gitt, og prøve å innpasse dem med mine egne. Sammen gir de meg en slags fortid. Et lappeteppe av minnebiter: noen har jeg laget selv, noen har jeg fått, andre igjen som jeg har snublet tilfeldig over. Det er noen hull der bitene som mangler, aldri vil bli funnet. Nå begynner mønsteret å avtegne seg, men fortolkningen er fremdeles diffus.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er nødvendig å kjenne delene for å skape helheten

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som handler om ensomhet anbefalt av bokelskerene her inne.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Noen bøker setter spor, noen blir man forelsket i og noen grubler man litt på. Disse tenker jeg å lese en gang til. Ikke nå i de nærmeste dager eller måneder men èn gang.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har vasket og ryddet blant bøkene mine og har sitte og lest titler. Utrolig mange fine :) Her er noen favoritter fra bøkene mine.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Startet lesesirkel i 2011. Her er bøkene vi har lest til nå. Etter 3 år har det blitt 30 bøker! :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Din godhet" av Linda Olsson
 • "I skumringen synger svarttrosten" av Linda Olsson
 • "En søster i mitt hus" av Linda Olsson
 • "Andrea D - roman" av Margaret Skjelbred
 • "Du skal elske lyset - roman" av Margaret Skjelbred
 • "Mors bok - sort er hun, dog yndig" av Margaret Skjelbred
 • "De fem årstidene - roman" av Gaute Heivoll
 • "Ein vakker dag - roman" av Anna Gavalda
 • "Granateplene - en mor-datter-historie" av Sue Monk Kidd
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
 • "Å telle duer" av Marie-Sabine Roger
 • "En sannsynlig historie" av Karin Alvtegen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver