Sommerstorm

av (forfatter) og Kia Halling (oversetter).

Pax 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (15 terningkast.)

37 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Florida, sommeren 1935. I Heron Key er alt tilsynelatende harmonisk. Men under overflaten syder det. Likevel samles alle, både svarte og hvite, om forberedelsene til den årlige fjerde juli-festen. Missy, som jobber som hushjelp og barnepike for den rike Kincaid-familien, drømmer om et bedre liv, og om Henry, som dro i krigen atten år tidligere. Nå er Henry tilbake, sammen med en gruppe loslitte krigsveteraner i en arbeidsleir ute ved kysten. Men han er preget av krigen og av årene etterpå. Når en hvit kvinne blir funnet halvt ihjelslått etter festen, faller mistanken på Henry.

Samtidig bygger et voldsomt uvær seg opp utenfor kysten. Snart må alle i den lille byen fatte avgjørende valg idet orkanen truer med å treffe land. Sommerstorm er basert på historiske hendelser, og er en engasjerende roman om kjærlighet, samhold og fordommer i en tid preget av sterk endring. Samtidig er den et forrykende drama om hva som skjer når naturkreftene setter en hel by på prøve.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788253037738

EAN 9788253037738

Omtalt tid 1918-1939

Språk Bokmål

Sider 319

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 10 3 1 0 0

Bokomtaler

Kjempebra bok! Trodde kanskje jeg hadde fått min dose sørstatsromaner, men denne er annerledes. Begynner i gemyttelig Barnepiken-stemning, men utvikler seg til å bli en voldsom beskrivelse av orkanen i Florida i 1935. Sentralt er kritikken av myndighetenes svik mot krigsveteranene etter første verdenskrig - som ikke fikk sin bonus, og hvis sikkerhet ikke ble ivaretatt under orkanen. På amerikansk manér blir vi godt kjent med en rekke personer, og deres hverdagsproblemer, før vi følger dem gjennom orkanen. Anbefales!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er hett som i en bakerovn i Heron Key, Florida. Året er 1935, og det forberedes til fjerde juli-fest. På overflaten ser alt perfekt ut, men det syder og koker under lokket. Festen skal, som vanlig, holdes på stranden, og svarte og hvite har hver sin side å feste på. Problemet er krigsveteranene som holder til i en leir i nærheten. De fleste avskyr dem, men Missy har sin kjære Henry i leiren og håper på at han skal komme på festen.
Da en hvit kvinne blir funnet stygt skadet i etterkant, blir Henry mistenkt. Samtidig er en kraftig storm på vei, og innbyggerne må ta avgjørende valg i stormens øye.
En uhyre interessant og engasjerende bok som er basert på historiske hendelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv om denne boken er brutal med sine historiske fakta, så er den også vakker og rørende. Forholdet mellom sort og hvit er veldig godt fortalt, og på en måte er det fortsatt aktuelt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fantastisk spennende, velskrevet og gripende roman. Forfatteren makter å forene flere temaer, og bygge opp stemningen mens uværet ulmer slik at jeg blir sugd inn i infernoet. For en formidlingsevne. Her er mer i mitt blogginnlegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste over bøker der vær og naturkatastrofer er vesentlige i handlingen


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Åkeren" av Dola De Jong
 • "Familieoppgjøret - roman" av Cynthia D'Aprix Sweeney
 • "Delte opplevelser - roman" av Mari Ulset
 • "Lange skygger" av Elia Barceló
 • "Den store flukten - historien om andre verdenskrigs dristigste fangeflukt" av Guy Walters
 • "Blodrose" av Mariela Årsandøy
 • "Herfra og til månen" av Jeannette Walls
 • "Sjakkdronningen fra Katwe" av Tim Crothers
 • "Kjærlighetens tango" av Carolina De Robertis
 • "En dame med sykkel i Kashgar" av Suzanne Joinson
 • "Fem dager igjen" av Julie Lawson Timmer
 • "Falle til jorden - roman" av Kate Southwood
Alle bokanbefalinger for dette verket