Smak av sommer

av (forfatter), Petrina Tinslay (illustratør), Mette-Cathrine Jahr (oversetter) og Tordis Bølgen (oversetter).

Cappelen 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (3 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forlenger sommerfølelsen med oppskrifter som speiler vårt mer avslappede forhold til livet i den lyse årstid. Fra italiensk antipasti og gresk meze til det spanske kjøkken, fra grillselskap til strandpiknik, fra marokkansk lammestek til karriduftende mauritiske scampi, fra høysommerens jordbær til sensommerens varme kvelder i hagen, fra lett lunsj til romantisk middag under augustmånen. Det handler om mat som er lett å lage og lett å spise. Har register.

Omtale fra forlaget

Smak av sommer handler om å ta med seg den dovne, varme sommerfølelsen til forblåste høstkvelder, kaldt vintermørke og gryende vårdager. Hvem har sagt at sommermat bare hører sommeren til?

Nigellas matlaging kjennetegnes av frisk og leken oppfinnsomhet. Den er variert og innbydende. En frodig kurtise av alle sanser. Fra saftige spanske og italienske retter til Midtøstens duftende meze, lam tilberedt på marokkansk vis eller rekecurry à la Mauritius. For ikke å snakke om gode norske jordbær med fløte, eller mer eksotiske
varianter av iskremer og desserter som bare smelter i munnen.


Stikkord er enkelhet, ferske råvarer, nytelse, ukomplisert tilberedning, avslappede måltider - lett å lage, lett å spise! Ren sommerlykke!


Heftet utgave utkommer våren 2006, kr 199







Rød mulle med sursøt revet salat
Vi er i en rosafarget himmel her - det lyserøde fiskeskinnet glinser som en Barbie-havfrues hale mot salaten av revet papaya, rød chilipepper, gulrot og vårløk, drysset med hakkede peanøtter i rødbrunt skall.


2 små muller, enten hele eller filet med skinn (annen småfisk kan også brukes)


til salaten:
4 ss thailandsk fiskesaus
saften av 1 lime
1 ts sukker
50 g rå peanøtter med rødbrunt skall, hakket
50 g (eller en kvart) grønn papaya, i tynne strimler
2 små gulrøtter, skrelt og i tynne strimler
2 vårløk, i tynne strimler
en liten bunt koriander, hakket
1 lang rød chili, uten frø og i tynne strimler


Snitt fiskeskinnet hvis fisken er hel, eller legg filetene på folie, og enten grill dem eller stek dem i ovnen på 200 °C i ca 10 minutter. Legg fisken over på serveringsfat.


Bland alle ingrediensene til salaten. Legg den i en haug oppå den hele fisken eller server filetene på en seng av salat.


Fisk og salat til 2 personer.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788202216443

EAN 9788202216443

Språk Bokmål

Sider 283

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 1 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Andre utgaver