Slipp håndtaket når du vrir

av (forfatter) og Kim Haugen (oppleser).

Cappelen Damm 2017 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (23 terningkast.)

67 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2017

Format Lydfil

ISBN13 9788202546137

EAN 9788202546137

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 10 10 0 0 0

Bokomtaler

Fantastisk, merkelig og rar bok om verdener, det gode, det onde, dyr og mennesker i ulike blandinger. Kan ikke forklares, må leses.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herlige Bringsværd! - Publisert i Altaposten 5. september 2011

Man skal være veldig trygg og sikker på sine evner som forteller for å tørre å gjøre akkurat det som Bringsværd har gjort i sin siste bok. Her kommer nemlig en varm og klok fantasyroman der menneskene blir utfordret på sitt syn som universets herskere. Og han gjør det med en fortelling om en kamp mellom det gode og det onde der det nesten ikke blir spilt blod.
Jeremias, Hildur og hunden Jensen må redde verden fra mørket som holder på å ta over. Det dukker opp mørke hull overalt, og våre helter flytter seg via disse hullene. Noen ganger skjer disse forflytningene frivillig, andre ganger blir det bare slik. Og når man har reist gjennom sorte hull så er det ikke noe selvfølge at man fremtrer i menneskeskikkelse, det vet jo alle som reiser mye i sorte hull. Det er Jeremias som forteller historien, og han blir både katt, ku og isbjørn på sine reiser gjennom tid og rom.
Underfundelig og snedig er ordene som dukket opp i hodet mitt mens jeg leste. Plutselig forsvinner bokstaven R ut av all kommunikasjon. Det går en liten stund, så forsvinner bokstaven K også. Det byr på visse vanskeligheter, men innholdet gir fortsatt mening:
”An det ha væt den bija som vi ba politiet fjene fo en time siden? Sa den ene. Og den andre nikket. – Va ansje det, sa han bekreftende. ”
De store problemene kommer først noen timer senere når alle vokalene blir borte.
Bringsværd har mye viktig å fortelle, og jeg syns han gjør det på en flott og lite moraliserende måte. Istedenfor å si at menneskene har ødelagt for isbjørner med global oppvarming slik at isbjørnene sulter, blir Jeremias og Hildur isbjørner, og gjennom dem får vi en påminnelse om hva vi gjør med kloden vår. Det samme gjelder dyr i bur. Her finnes ingen moraliserende pekefinger som forteller hvor grusomt det er med overforede kyllinger på veksthormon. Det vi får er tenkende og pratende katter som forer opp små barn i bur. Foret kommer fra sekker som er dekorert med bilder av lykkelige småbarn som leker i en grønn blomstereng.
I en utgave av verden finnes ikke fast land lenger. Det finnes bare to arter igjen på jorden; mennesker og havmennesker. Menneskene bor på vaklevorne øyer bygd av søppel, og de vil ikke blande seg med havmenneskene. Tenk hva som kan skje hvis man tillatter blanding av raser? På søppeløyene finnes det mottak der havfolkene blir brakt når de kommer på land og søker om hjelp. Men havfolkene får ikke hjelp, menneskene vil beholde sin renhet. Når en søppeløy bryter sammen dør alle som bodde der. Ingen hjelper hverandre, enhver har nok med seg selv.
Denne ble lest med et smil rundt munnen, og jeg må bare innrømme at jeg erklærte min kjærlighet til Bringsværd flere ganger, og det ganske høyt også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Bokhyller er spennende møbler. De kan føre oss hvor som helst!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg sa at i min tid mente man at papirboken ville være død og begravet i løpet av en tyveårsperiode. Men Rodrik bare lo. "Jeg vet at man tenkte slik et par hundre års tid," sa han. "Men i det lange løp viste det seg heldigvis å være en kortlivet mote. Papirboken kom tilbake. Rett og slett fordi en bok ikke bare er innhold, en bok er også et objekt. Den er noe vi liker å veie i hånden, se på og glede oss over. En bok skal også være vakker."

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Q: What do you get when you mix an atheist, an insomniac and a dyslexic?
A: Someone who lies awake at night and wonders if there really is a Dog.
-Andre Tobiasbok

Godt sagt! (8) Varsle Svar

It's amazing that the amount of news that happens in the world every day just exactly fits the newspaper. Jerry Seinfeld

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dogs are the leaders of the planet. If you see two lifeforms, one of thems making a poop, the other ones carrying it for him, who would you assume is in charge? - Jerry Seinfeld

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

67 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Fortsettelse av forrige liste som ble full ...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Kvinnen som var et helt bord alene - roman" av Tor Åge Bringsværd
  • "Vår verden er dugg" av Tor Åge Bringsværd
  • "Ikke fordi den har et svar, men fordi den har en sang" av Tor Åge Bringsværd
  • "Kalifens gave" av Tor Åge Bringsværd
  • "Veneziansk spaserstokk med elefanthode - 4. råk" av Tor Åge Bringsværd
  • "Dommeren og hans bøddel" av Friedrich Dürrenmatt
  • "Samtaler med svart hund" av Tor Åge Bringsværd
  • "Abessinske krøniker" av Moses Isegawa
  • "Web - betroelser om en truet art" av Tor Åge Bringsværd
  • "Når du minst venter det - fragmentroman" av Tor Åge Bringsværd
  • "Marco Polos nye eventyr" av Jon Bing
  • "Oslo 2084 - fire fortellinger om fremtidige forbrytelser" av Jon Bing
Alle bokanbefalinger for dette verket