Intens og filmatisk fortalt, med psykologisk dybde og et driv som holder leseren fanget fra første side.
Da en død kropp blir funnet i en stor maurtue i skogen utenfor Slagtjern i Jämtland, blir Olivia Rönning fra NOA sendt opp for å bistå politiet med drapsetterforskningen. En del av kroppen er oppspist, og hodet mangler. Offerets fingeravtrykk finnes ikke i noen registre, og ingen har blitt meldt savnet i området på over tjue år. Åstedet ligger ikke langt fra et gammelt samisk offersted, en seite, hvor politiets teknikere finner en rekke blodspor. Uroen sprer seg i Slagtjern. Tør man lenger å gå alene i skogen om kvelden? Eller til og med på dagtid? Stedet har unngått avfolkning, ikke minst fordi en del «tilbake til naturen»-mennesker har flyttet til Slagtjern gjennom tiårene – både stockholmere og nederlendere. Aksepten for fremmede og originaler har vært stor, selv om de nynazistiske Bolund-familiene, som bor et stykke utenfor bygda, alltid har holdt seg for seg selv. Bygdas gode samhold krakelerer, og når Olivia stiller nærgående spørsmål, blir lokalbefolkningen mer og mer uvillig til å samarbeide.
Utgivelsesår 2025
ISBN13 9788205615649
EAN 9788205615649
Serie Olivia Rönning og Tom Stilton (9)
Språk Norsk bokmål