Skrive og samtale

responsgrupper som læringsfellesskap

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2000 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar utgangspunkt i prosessorientert skrivepedagogikk i norskfaget i grunn- og vidaregåande skole. Den gir lesaren innsikt i det indre livet i responsgrupper og viser korleis arbeid i slike grupper heng saman med oppbygging av klasseromskultur. Elevperspektivet står sentralt, og framstillinga blir knytt til gjennom gjenkjennelege og konkrete døme frå klasserommet. Boka byggjer på nyare forsking om m.a. skriving, lesing, tale og samtale, sjanger, sosiokulturelt og interaktivt syn på læring og undervisning som knyter seg til Vygotsky- og Bakhtintradisjonen. Boka handlar om menneskeleg samspel og om korleis vi skaper meining gjennom språket. Boka vender seg til lærarar, studentar og lærarutdannarar og lærarar i norsk, anvendt språkvitenskap og pedagogikk. Med litteraturliste, person- og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Oppbygging av klasseromskultur, opplæring av elevene og hjelp til det praktiske arbeidet i responsgrupper er viktig. Men like viktig er det at læreren har kunnskap om skriving og skriveprosesser, lesing, mottakerbevissthet, tale og samtale, interaksjonsmønster, læring gjennom samarbeid og modeller for respons. Denne boka gir en samlet fremstilling som setter temaet inn i den brede praktiske og teoretiske sammenhengen som trengs for å få en dypere forståelse av hvordan man kan jobbe med responsgrupper i norskfaget. Torlaug Løkensgard Hoel knytter et bredt teorigrunnlag til praktiske eksempler fra en gjenkjennelig og konkret skolehverdag. Boka er skrevet til bruk i lærerutdanningen og etter- og videreutdanning av lærere.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788241711909

EAN 9788241711909

Språk Nynorsk

Sider 300

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket