Skjebnens sønner

av (forfatter) og Øystein Rosse (oversetter).

Damm 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.24 (42 terningkast.)

148 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tiden er kommet for det endelige oppgjøret som vil avgjøre alt. Vampyrprinsen Darren Shan skal i kamp med erkefienden Steve Leopard. Den som taper dør, og den som vinner blir Mørkets hersker, som vil komme til å ødelegge verden. Er framtiden allerede avgjort og verden går under? Eller vil Darren klare å lure sin grufulle skjebne?

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788204102249

EAN 9788204102249

Serie Sagaen om Darren Shan (12)

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 220

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 12 7 2 0 0

Bokomtaler

Skjebnens sønner av Darren Shan

Slutten er kommet. Bok 12 i sagaen om Darren Shan er lest og jeg er fornøyd med den siste boka. En fullverdig slutt på en av de beste fantasy bøkene jeg har lest. Når Skjebnens sønner tar fatt har vi fått vite at Darren Shan er nevø til barnet til Steve Leopard. Moren til barnet er ingen ringere enn Annie søsteren til Darren Shan. I sist bok ble sønnen til Darrens tidligere bestevenn Evra Von drept. I dette øyeblikket var det ingen tvil om at Steve Leopard/vampanlorden ikke er noe annet enn et rent monster. Darrens viten om at det enten blir Steve Leopard eller han selv som blir Mørkets hersker er blitt noe som gnager på Darren Shan. Likevel må han stå imot og få slutt på dette en gang for alle. Men hvem er egentlig personen som står bak alt dette er spørsmålet i denne boken. Har det noe å si hvem som vinner og er det mulig å endre fremtiden fra Mørkets hersker? I denne bok får vi vite hvordan sagaen om Darren Shan ender. Greier Darren Shan å holde mørke inne i han i sjakk og samtidig unngå den uunngåelige fremtiden.

Dette er det siste gjensynet med Debbie, Evra Von, Harkat, Darren Shan, Alice, Steve Leopard, den gale RV og Herr Order. Avslutningen på serien ble noe annet enn det jeg hadde forestilt meg men likeså en hyperbra serie. Skjebnens sønner kommer som antatt med noen fantastiske twister. Ting man har antatt blir forklart og seriens to motpoler får en siste durabelig kamp. Skjebnens sønner får terningkast 6. En minneverdig slutt på serien som det var umulig å stoppe med. Opprinnelig hadde forfatteren Darren Shan vurdert å lage 18-24 bøker i serien. Da ville handlingen ha utspilt seg i fremtiden der Harkat og Darren Shan var i bok 10 (sjelesjøen) Dette ble det ikke noe av men om noen år kan det hende dette stedet blir utforsket mer av forfatteren. I hele serien syns jeg de beste karakterene var Darren Shan, Larten Crepsley, Harkat (Kurda Smahlt), Arra Seil, Vancha, Sam Grest, Gavner Purl og Herr Order. Nå gleder jeg meg voldsomt til å lese Sagaen om Larten Crepsley. Før denne bokanmeldelsen er over må jeg komme tilbake til det jeg skrev i bokanmeldelsen om bok nr 10. Det temaet som er gravd inn i hele serien er atomkrig og jordas utslettelse. Framtiden kan se ut som den Darren Shan og Harkat var i bok nr 10. Bortsett fra den kjempestore padden, grotesken og Dragene. Men hvem vet?
Herr Order er en karakter man liker og hater på forskjellig tid. Det får man mye av i denne boka. Hvem er egentlig Herr Order? og hva slags skapninger er det som venter på at en person sånn som Herr Order skal gjøre en fatal feil? Grunnessensen i boka utenom utslettelse er uansett hvordan du vrir og venner på det, et rivaleri mellom to gutter. To sterke personligheter som ved en rekke tilfeldigheter har blitt de to som kan avgjøre skjebnen på verden slik vi kjenner den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Mørkets hersker" av Darren Shan
  • "Sjelesjøen" av Darren Shan
  • "Skjebnemorgen" av Darren Shan
  • "Alliansenatten" av Darren Shan
  • "Vampanjegere" av Darren Shan
  • "Dødsprøvene" av Darren Shan
  • "Vampyrprinsen" av Darren Shan
  • "Tunneler av blod" av Darren Shan
  • "Vampyrfjellet" av Darren Shan
  • "Dødens skygge - du kan ikke lure døden" av Darren Shan
  • "Ulveøya - spis eller bli spist" av Darren Shan
  • "Vampyrens assistent" av Darren Shan
Alle bokanbefalinger for dette verket