Skiftarbeid og søvn

slik mestrer du nattarbeid og uregelmessig arbeidstid

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2019 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Denne boken er skrevet til deg som er skift- eller nattarbeider. Du får en rekke konkrete råd om hvordan du kan mestre denne type arbeid. Mye handler om hvordan du kan sove best mulig før og etter jobb, slik at du klarer å holde deg våken og fungere godt når du trenger det. Kunnskap om søvn og døgnrytmeregulering er svært sentralt i så måte, og derfor blir søvnmekanismer beskrevet i detalj.

Boken handler ikke om hva arbeidsgiveren kan eller bør gjøre av forskjellige organisatoriske forandringer. Slike råd finnes i andre bøker. Denne boken handler om deg, og hva du kan gjøre for å bedre din situasjon. Det betyr at hvis du ikke sliter med skift- eller nattarbeid, er du ikke i målgruppen for boken.

Bjørn Bjorvatn er leder av Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer (www.sovno.no) ved Haukeland Universitetssjukehus og lege ved Bergen søvnsenter. Han er professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen, og tok doktorgraden innenfor basal søvnforskning i 1995. Han har i mange år forsket på skiftarbeid, og har publisert nærmere 100 vitenskapelige artikler om temaet. Han har også forfattet bøkene Bedre søvn. En håndbok til deg som sover dårlig (2007/2013), Søvnsykdommer. Moderne utredning og behandling (2012) og Ungdomssøvn. Utredning og behandling av forstyrret døgnrytme og andre søvnlidelser (2016).

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9788245025231

EAN 9788245025231

Språk Bokmål

Sider 173

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket