Skal liksom liksom-passet ditt bety noe

av (forfatter), Sumaya Jirde Ali (forfatter), Muniba Ahmad (forfatter), Julie Ræstad Owe (forfatter), Fatema Al-Musawi (forfatter), Nora Mehsen (forfatter), Pamir Ehsas (forfatter), Harvir Kaur (forfatter), Linn Nikkerud (forfatter), Mori Diakite (forfatter), Ellen Reiss (foto) og Ellen Reiss (redaktør).

Frekk forlag og Minotenk 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Det foregår en kamp, en kamp om å få definere hvem "vi" er, og hva som er typisk for "oss". Det er en kamp om definisjonsmakten, om hvordan folk tenker og oppfatter verden. Om hva som er typisk norsk. En kamp som utfordrer at universelle verdier som menneskerettigheter, demokrati og likestilling, kalles "kristne, norske verdier". En debatt som åpner opp kategorien "norsk" til å være inkluderende og ikke ensbetydende med vinterhvit hud.

Hvordan er det å vokse opp og bære begrepet "integrert" på ryggen, å bli avkrevd takknemlighetsgjeld til Norge av fremmede, og å få din verdi regnet på i kroner og ører? Hvordan er det egentlig å være barn av multikulturalismen?

Ved å ytre oss tar vi del i kampen om definisjonsmakten. Gjennom å heve stemmen, spisse pennen og tørre å kritisere kritikkverdige forhold - igjen og igjen, i aviser, i bokform og på sosiale medier - slutter vi å dyrke hva norskhet har vært og begynner å fokusere på hva norskhet bør være.

Bokdetaljer

Forlag Frekk forlag Minotenk

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788293097372

EAN 9788293097372

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 110

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket