Simone de Beauvoir

en intellektuell kvinne blir til

av (forfatter).

Gyldendal 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (4 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er en kritisk fremstilling av Simone de Beauvoirs liv og virke. Den spenner fra en historisk-sosiologisk analyse av det franske utdanningsvesenets rolle i hennes liv, til nærlesninger av hennes tanker om kjærlighet, begjær og seksualitet i romanene, biografiene og i "Det annet kjønn". Med kildehenvisninger og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Simone de Beauvoir erdet 20. århundres intellektuelle kvinne. Å granske hennes liv, hennes bøker og de ulike reaksjoner på hennes arbeid, er samtidig å belyse hvor vanskelig det var .; og er .; for kvinner å bli tatt alvorlig som intellektuelle. Dette har vært Toril Mois utgangspunkt. Hennes bok er en kritisk og lidenskapelig fremstilling av Simone de Beauvoirs liv og virke. Kapitlene spenner fra en historisk-sosiologisk analyse av det franske utdanningsvesens rolle i Beauvoirs liv, til nærlesninger av Beauvoirs tanker om kjærlighet, begjær og seksualitet i romanene, biografiene og i Det annet kjønn. Engasjerende er også Mois radikale nytolkning av Beauvoirs forhold til Sartre og til andre kvinner.Denne boken lar seg verken klassifisere som biografi eller litterær studie. Isteden sprenger forfatteren genregrensene, og hevder at det ikke finnes noe opplagt skille mellom "liv" og "tekst" .; de kan begge leses og fortolkes. Resultatet er et dypt originalt, temperamentsfullt arbeid. Boken foreligger også på engelsk, fransk, tysk og svensk.Torill Moi (f.1953) har doktorgraden i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen og har vært professor i litteratur og romanske språk ved Duke University i North Carolina siden 1989.Internasjonalt kjent for boken Sexual/Textual Politics: Feminist Literary Theory (1985), som er oversatt til fem språk. Hva er en kvinne? kom i 1998. Hun har redigert The Kristeva Reader (1986) og French Feminist Thought (1987).

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788205301955

EAN 9788205301955

Omtalt person Simone de Beauvoir

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

39 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket