Silkehuset

krim

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Juritzen forl. 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (22 terningkast.)

71 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Året er 1890 og vi befinner oss i London i 221b Baker Street ... En fornem kunsthandler ved navn, Edmund Carstairs besøker Sherlock Holmes og Dr. John Watson for å be om deres hjelp. Han har i de siste dagene blitt truet av en underlig mann i en flat cap - en ettersøkt kriminell som har fulgt etter ham hele veien fra Amerika. I dagene som følger blir hjemmet hans ranet og familien truet. Og så finner det første drapet sted. Motvillig blir Holmes og Watson trukket dypere og dypere inn i en internasjonal konspirasjon de ikke ser rekkevidden av. Med et djevelsk plott og fantastiske personkarakteristikker, leverer forfatteren, Anthony Horowitz et førsteklasses Sherlock Holmes mysterium som er tilpasset den moderne, tid samtidig som han er ytterst tro mot ånden i de originale Conan Doyle bøker.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282053211

EAN 9788282053211

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 318

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 14 6 1 0 0

Bokomtaler

For en ihuga Sherlock Holmes-elsker som meg selv, var 2012 et usedvanlig år. Det kom da ut 2 såkalte pastisjer om Holmes, som ettter min mening begge holdt svært høy kvalitet. I tillegg til ”Silkehuset” dreier det seg om ”Skrinet” av norske H. K. Fauskanger. Hele Arthur Conan Doyles produksjon om sin mesterdetektiv er på ca 1560 sider. De to nye bøkene har til sammen ca 800 sider, så antall lesverdig stoff om Sherlock Holmes er på et blunk utvidet med 50 %.

Begge bøkene er språklig sett svært gode, og fanger godt opp Conan Doyles eget språk. Tempoet, og anledningen til å dvele litt ved detaljer blir dog litt annerledes i bøker på 3- og 400 sider enn i de originale historiene, som i de fleste tilfeller kun var på noen titall sider (fire romaner hadde ca 150 sider). Man må selv bedømme hva man liker best, men dette er i hvert fall det punktet der ”Silkehuset” i likhet med Skrinet” skiller seg fra originalen.

Selv om mord og grufullheter ikke var noe ukjent begrep i Conan Doyles historier heller, vil jeg kanskje mene at ”Silkehuset” er i øvre enden av skalaen her. Det gjøres dog på en måte som det er mulig å tenke seg at mesteren selv kunne ha skrevet. Det må hans arvinger også være enig i, siden de her for første gang har gitt en offisiell godkjennelse til en ny Sherlock Holmes-roman.

Det primære kjennetegnet på gode Holmes-historier er måten gåten(e) løses på, og hvordan Sherlock har resonnert seg fram til løsningen. Her syns jeg forfatter Horowitz har gjort et særs godt stykke arbeid, og man får tilfredsstillende oppklaringer av både hovedtråder og tråder man ikke visste var der.

En sterk femmer og favorittstatus fra meg – dette er min favoritt type litteratur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

SILKEHUSET av Sherlock Holmes: Jeg leste da den norske utgaven. Satt spikret, gjorde jeg, etter å ha lest meg et stykke inn i boken. Det skal sies at førsteinntrykket av boken satte den i fare for å bli lagt tilbake på hyllen igjen ulest, men så fort jeg kom inn i handlingen gikk det radig for seg og i et herlig, for ikke å si passende tempo. Det eneste som holder meg fra å gi den favorittstatus er det pretensiøse språket, som jo skyldes tidsepoken bokens handling er satt til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Silkehuset imponerte meg. Det som imponerte meg var at selv om denne boken er skrevet av Anthony Horowitz, ikke Conan-Doyle, så er språket og figurene så like originalene. Riktig nok leste jeg denne på norsk, mens jeg tidligere kun har lest Sherlock Holmes på engelsk, men skrivestilen og språket er så likt som man kan få det.

Etter min mening er dette en fullblods Sherlock Holmes-historie. Karakterene og deres talemåte er tatt på kornet, og handlingen snor seg fremover, med mange uventede vendinger. Akkurat slik det skal være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

liker "slentrende" engelsk krim. kosebok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Vis Holmes en vanndråpe,og han ville slutte seg til Atlanterhavets eksistens. Vis meg den, og jeg ville se etter en kran. Det var forskjellen mellom oss."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

ØNSKER Å LESE ! ! ! Lista er stort sett et resultat av hva jeg finner her inne på bokelskere! Det er bøker jeg ikke har, og som jeg stort sett ikke finner på biblioteket her.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

<3


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei bok for hver måned <3


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gå med meg" av Sonja Holterman
 • "Barføtt over isen" av Ingebjørg Berg Holm
 • "Drapsgården" av Andrea Maria Schenkel
 • "Øyesten" av Jakob Melander
 • "Mørket vet" av Arnaldur Indriðason
 • "Francesca" av Lina Bengtsdotter
 • "Klostergangens stillhet - roman" av Alicia Gimènez-Bartlett
 • "Maisie Dobbs" av Jacqueline Winspear
 • "Skrinet - kriminalroman" av H. K. Fauskanger
 • "Endetid" av Minette Walters
 • "Skamtegnet - gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser" av H. K. Fauskanger
 • "Istider" av Fred Vargas
Alle bokanbefalinger for dette verket