Silber

drømmenes første bok

roman

av (forfatter) og Rune R. Moen (oversetter).

Gyldendal 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.69 (16 terningkast.)

41 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Første bok i ny trilogi fra forfatteren av Rubinrød-trilogien. Og også denne har de typiske Kerstin Gier-kvalitetene: Spenning, humor og ekte romantikk! Harry Potter møter Gossip Girl. Eller kanskje The Secret History møter Inception?

Mystiske dører med firfislehåndtak, snakkende steinfigurer og en bestemor som går helt bananas med øks ... Drømmene til Olivia Silber har vært ganske skremmende i det siste. Og det er særlig én av dem som plager henne.
Denne drømmen foregår midt på natten på en kirkegård, og Liv, som hun kalles, observerer fire gutter som utfører noen uhyggelige, mystiske ritualer. Og hun kjenner disse guttene. Liv har akkurat begynt på samme skole som dem, og faktisk liker hun dem ganske godt.
Men det som virkelig er skummelt; mye skumlere enn en forlatt kirkegård, er at disse guttene vet ting om henne. Ting som hun aldri har snakket med noen om; kun drømt om i mørke netter ... Kan det virkelig være sant? Hvordan gjør de det? Og ikke minst - hva kan hun gjøre med det?

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788205462526

EAN 9788205462526

Serie Silber-trilogien (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 398

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 7 5 0 1 0

Bokomtaler

Typisk fantasy for ungdom

Er det best å ha drømmene sine for seg selv?

Rastløs oppvekst
Olivia Silbers mor er foreleser og har to doktorgrader i litteratur. Foreldrene hennes er skilte så hun og hennes søster har hatt et rastløst liv så langt. De flytter til London fordi moren deres har fått jobb ved Oxford University og hun har også funnet seg en ny mann (Ernest). Til døtrenes store sjokk skal de tre flytte inn til ham. Som kjent går ikke stesøsken godt overens med en gang, og slikt kan også skje med andre søsken også. Rivalisering og uenigheter. Det er helt normalt. Da de flytter inn i huset får Olivia mange rare og skremmende drømmer som er vanskelig å forklare og skjønne seg på. Hun ser også noen personer fra sitt eget liv komme inn i drømmene. Prøver drømmene å fortelle henne noe og hvorfor/hvordan vet andre drømmene hun delvis opplever?

Silber blir sammenlignet som en blanding av Harry Potter og Gossip Girl, og det ga meg bange følelser med en gang for jeg er hverken fan av Harry Potter eller Gossip Girl. Det skader jo ikke å gi Silber en sjanse likevel. Dette er en fantasifull bok for ungdom som tar mange rare vendinger. Forfatter Kerstin Gier er kjent for Rubinrødtrilogien og dette er første bok i en helt ny trilogi. Første bok i hennes nye trilogi (Silbertrilogien), byr på en dose surrealisme, forelskelse, spenning og rariteter. Det er ingen tvil om at denne forfatteren har en god del fantasi. Dette er på mange måter en enkel førstebok å komme seg gjennom. Boka er kort og den består ikke av altfor mange detaljer, så denne passer ypperlig for ungdom, spesielt de som er nybegynnere når det gjelder lesing av fantasy, så er dette en bok som er fin å begynne på hvis man vil utforske denne sjangeren. For oss voksne blir nok denne førsteboka i denne trilogien litt vel enkel, noe typisk og karakterene har lett for å bli overfladiske og stereotypiske. Ungdom greier nok å se bort fra dette.

Instalove er instaoppbrukt
Noe som også er en nedtur og en del oppbrukt i fantasysjangeren er instalove, altså folk som øyeblikkelig blir forelsket i hverandre. Det er for typisk og oppbrukt i denne sjangeren. Det kan jo selvfølgelig skje med noen, men likevel oppleves det som utroverdig og på en måte irriterende siden det er et overbrukt element i slike bøker. Det blir trøttende å lese om det. Det er ikke sånn at det tar over boka fullstendig, men jeg mener sjangeren som helhet. I Silber er instalov heldigvis bare en liten brøkdel og skygger ikke over andre handlinger i boka. Det er mye annet som skjer slik at det ikke blir et hovedtema.

Det er egentlig ikke så mye å si om Silber (drømmenes først bok) siden det er en relativ kort bok, og enkelt skrevet, så det er ikke så mye å fordype. Dette kommer til å bli en noe morsom og spennende bok for yngre lesere og nybegynnere innen fantasysjangeren, bare ikke forvent all verdens, men for voksne blir den dessverre for forutsigbar og den fører ikke mye nytt, spesielt når man har lest mye fantasy fra før ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Suksessforfatteren er ute med en ny serie; Silber. Delikat cover! Liv og lillesøsteren har bodd overalt i verden, og har nå endt opp i London med moren deres. Nok en gang er jentene «de nye» på skolen, rare og fremmede. Men da moren avslører at hun har fått ny kjæreste som de attpåtil skal flytte inn hos (!), begynner merkelige ting å skje. Via sønnen til morens kjæreste (som tilfeldigvis tilhører den kuleste guttegjengen på skolen deres) blir Liv blir dratt med inn i en spennende verden av mystikk, kjærlighet og humor. Er det virkelig mulig å kommunisere i drømme? Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Lottie var stadig bekymret for at jesusbarnet kunne bli fornærmet over småkakene hennes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En liste over bøkene jeg har lest i 2015. Som barn- og ungdomsbibliotekar går det mye i bøker som passer for den gruppen.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liste over alle bøkene jeg har kjøpt eller fått igjennom året :)

Desverre mangler det noen få danske og svenske titler her. Men totalt hadde jeg ca. 65 nye bøker :) Hvilket er nesten halvering fra i fjor :P


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Klovnen som rett og slett ikke var særlig morsom" av Kim Fupz Aakeson
 • "Aru Shah og dommedagsdansen" av Roshani Chokshi
 • "Kvinnene jeg tenker på om natten - i fotsporene til mine heltinner" av Mia Kankimäki
 • "Lepra" av Anders Totland
 • "Prinsesse Henrik" av Michaël Escoffier
 • "Espen Askeladd og Sydenkongen" av Arne Svingen
 • "Uni enhjørning" av Amy Krouse Rosenthal
 • "Halloweenhuset" av Arne Svingen
 • "Eksplodera - den lille heksa som alltid er sint" av Nina Bay
 • "Sjelenes brønn" av Ørjan N. Karlsson
 • "Super-Charlie & kosedyrtyven" av Camilla Läckberg
 • "Spøkelsenes by" av Victoria Schwab
Alle bokanbefalinger for dette verket