Seks tusen kalde

av (forfatter) og Christian Rugstad (oversetter).

Oktober 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (6 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg den mørkere siden av Amerika på 1960-tallet. Tre menn, en fra FBI, en fra mafiaen og en fra den rabiate høyresiden, blir sendt til Dallas for å dekke over sporene etter attentatet på John F. Kennedy. De er sendt dit uavhengig av hverandre, men ender opp med å samarbeide. Handlingen foregår i en 5-års periode og innbefatter blant annet våpensmugling til Cuba og heroinproduksjon i Vietnam.

Omtale fra forlaget

James Ellroy er den amerikanske mesteren i beksvart litterær krim. Med romanen Seks tusen kalde sprenger han krimsjangeren med et stup ned i 60-tallets politiske og kriminelle virkelighet. 22. november 1963 sendes tre menn til Dallas for å dekke til sporene som kan peke mot hvem som drepte John F. Kennedy denne formiddagen. De tre er sendt uavhengig av hverandre, men vil samarbeide i de fem årene som følger, slik deres oppdragsgivere - FBI, mafiaen og den rabiate høyresiden - samarbeider. Vi er tett på når Howard Hughes tar over Vegas, J. Edgar Hoover kriger mot borgerrettsbevegelsen, heroinproduksjonen i Vietnam skyter fart, våpen smugles til Cuba, og når Martin Luther King jr. og Robert Kennedy myrdes. Seks tusen kalde er en iskald og lidenskapelig roman om hat og hevn i USA. "Ellroy skjærer i den amerikanske kulturen som en motorsag i et slaktehus. ... Plukk den opp hvis du tør; legg den fra deg hvis du kan." Time "En stor og skrekkelig bok om en stor og skrekkelig tid i Amerika." The Village Voice

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788249505449

EAN 9788249505449

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 766

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 4 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket