Sefarad

av (forfatter), Kari Risvik (gjendikter) og Kjell Risvik (gjendikter).

Gyldendal 2004 Heftet

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sefarad er en gammel betegnelse på Spania. De sefardiske jødene ble utvist fra Spania i 1490-årene. Boken handler om mennesker som flykter. Forfatteren viser frem livshistoriene til en rekke mennesker som ble berørt av borgerkrigen i Spania og den påfølgende verdenskrigen, eller også av en sykdom eller en ulykke.

Omtale fra forlaget

Hver morgen våkner du og tror du er den samme som kvelden før. Men du er ikke bare én person, og du har ikke bare én historie. Dette er den erfaringen alle i denne kritikerroste romanen må gjøre seg. «Sefarad» er en gammel betegnelse på Spania. De sefardiske jødene ble utvist fra Spania i 1490-årene. Disse jødene hadde aldri tenkt på seg selv som annet enn spanske, og alle hadde spanske navn. Mot dette bakteppet skriver Antonio Muñoz Molina med stor innlevelse om mennesker som flykter. Han griper etter den nære fortiden og viser fram livshistoriene til en rekke mennesker som ble berørt av borgerkrigen i Spania og den påfølgende verdenskrigen, eller også av sykdom eller en ulykke. Sefarad er en særdeles engasjerende og stilistisk mesterlig roman.«Denne skal du lese, husk bare navnet Molina!»Einar O. Risa, Stavanger Aftenblad«Spansk storverk om forfulgte og landflyktige europeere . så spekket med gripende og uhyggelige beretninger og øyeåpnende refleksjoner at den i lange perioder er en fryd å lese.»Jørgen Alnæs, Dagsavisen«Bevegende om flukten og eksilet.»Terje Stemland, Aftenposten

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788205333086

EAN 9788205333086

Serie Gyldendal pocket

Omtalt sted Spania

Språk Bokmål

Sider 375

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket