Se til venstre

av (forfatter) og Gøril Eldøen (oversetter).

Bazar 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (25 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Sara elsker sitt travle liv. Hun har en krevende karriere, mann og tre barn. En morgen hun haster avgårde til kontoret, er hun uoppmerksom et øyeblikk for lenge og kjører utfor. Når hun våkner opp på sykehuset, har hun fått et helt nytt liv der ingenting er som før. Et liv der hun ikke lenger kan se og forstå alt som er til venstre.

I Se til venstre utforsker Lisa Genova hva som kan skje når vi er tvunget til å endre oppfatning om alt rundt oss. Med innlevelse, humor og stor sympati beskriver hun Saras daglige kamp for de små ting ? og for et helt nytt liv for seg og sine nærmeste.

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788280874986

EAN 9788280874986

Omtalt sted Massachusetts

Språk Bokmål

Sider 318

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 12 9 1 0 0

Bokomtaler

"Se til venstre" hadde nok ikke havnet på leselisten min om jeg ikke hadde lest en god anbefaling av den på en av bloggene jeg følger. Selv om romanen har flere Chick litt elementer, så vil jeg si at den faller inn under kategorien "realistisk fiksjon", ettersom handlingen i historien er forankret i virkeligheten.

Historien handler om Sara, en ambisiøs kvinne med en vellykket jobb og et fint familieliv. Til tross for Saras suksess, så er livet hennes stort sett svært hektisk og slitsomt. Mest fordi Sara er den type person som ønsker å prestere sitt beste innenfor alt. Utvendig er Sara robust og selvsikker, og hun gir alle inntrykk av at hun tåler mye. Utvendig er Sara likevel sliten. Livet hennes blir snudd på hodet den dagen hun havner i en bilulykke. Takket være ulykken blir Sara diagnostisert med "venstre negllekt", en lidelse som innebærer at man ikke kan se det som er innenfor det venstre synsfeltet. Slaget Sara får i hodet fører dermed til at den venstre siden av kroppen og hjernen hennes stort sett blir ubrukelig. Dette blir spesielt vanskelig for Sara, som stort sett er vant til å ha kontroll over livet sitt. Lidelsen gjør at Sara havner i et vakuum, et tomrom der hun må venne seg til en ny tilværelse. Jeg liker budskapet i boken, som går ut på at et høyt suksessnivå ikke nødvendigvis fører til mer lykke hos et individ. Sara oppdager etter hvert at man også kan finne lykke i små enkle ting i hverdagen, små øyeblikk og justeringer i hverdagen som kan bety mye.

Noen av favoritt aspektene mine ved denne romanen er Saras selvironi. Sara klarer faktisk å finne fram sin humoristiske sans, selv i de mest vanskelige situasjoner. Sara klarer med andre ord å finne mot og optimisme for å komme seg gjennom den vanskelige situasjonen hun har havnet i. Selv om jeg liker Saras karaktertrekk, så må jeg innrømme at de sekundære karakterene, som Bob, Saras ektemann og Helen, moren hennes, blir liggende i en gråsone. Jeg føler at jeg aldri ble ordentlig kjent med dem dem. Som lesere får vi en større forståelse for moren til Sara mot slutten, likevel føler jeg at noe mangler. Når det gjelder Bob, så synes jeg at han er en smule endimensjonal som karakter. Han er stort sett munter og oppmuntrende. Jeg skulle gjerne likte å se andre sider ved ham, noe jeg synes ikke kommer fram.

Jeg vil anbefale denne romanen til lesere som er ute etter en realistisk roman, spesielt hvis man ønsker å lære noe nytt. "Venstre negllekt" er faktisk en lidelse knyttet til hjernen som mange ikke kjenner til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se til venstre har hjertelig humor og jeg lærte mye nytt og nyttig om hvordan hjernen fungerer. Boka tar også opp viktige temaer som lykkepress og forholdsforventninger. For når er ting godt nok? Må alt være perfekt for at en skal kunne være lykkelig?

Sara lever er hektisk liv med krevende jobb og små barn. Så en dag kræsjer hun og hjernen får seg en smell. Hun prøver å opprettholde fasaden, men det er vanskelig når den venstre siden av synsfeltet forsvinner.

Se til venstre er en feel good roman, nærmest en chick lit. Boka er koselig og smart. For meg ble det litt kjedelig, det ble for forutsigbart. Men det er ofte hensikten med chick lit. At en vet hva en får.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sara er en vellykket karrierekvinne, som kan kunsten å taste lydløst, samtidig som hun snakker i telefonen og besvarer mail. Hun er gift med Bob og har tre barn. Det Sara ikke mestrer like godt er å håndtere barna. Når hun skulle vært på jobb eller svart på et titalls ubesvarte telefoner, må hun av og til levere de eldste på skolen og minstemann i barnehagen. Dette gjør ofte sitt til at hun kommer for sent på jobb, og i dette stresset går det til slutt galt. Sara får seg et slag i hodet som får hennes venstre side til å forsvinne. Den er der fysisk, men Sara kan hverken se eller føle den. Hvor lang tid det vil ta å bli bra så hun kan komme hjem og tilbake i jobb, kan ikke legene si. Tilstanden hennes er uvanlig, og det finnes lite kunnskap om den. Sara blir en slags prøvekanin, og hun er veldig opptatt av å få beste karakter på de ulike testene hun utsettes for, men akkurat nå hjelper det ikke med toppkarakter fra Harvard...

Uhyre interessant å følge Sara på veien, der hun nå må starte helt på nytt. Tankevekkende, sterk ispedd humor. Anbefaler denne på det sterkeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Jeg vil ikke."
"Du vet at det var du som sa at du ville stå på ski i år" sier Bob.
"I vinter" korrigerer jeg. "Det vil jeg. Det skal jeg. Men ikke i dag"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker legges til lista i den rekkefølge de fullføres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sjelenes brønn" av Ørjan N. Karlsson
 • "De fire bøkene" av Lianke Yan
 • "Vi snakkes" av Laurie Frankel
 • "Også dette går over" av Milena Busquets
 • "Ekspeditøren" av Aksel Selmer
 • "Kloster" av Trine Vollan
 • "Valmuekvinnen" av Noëlle Châtelet
 • "Uventa vendingar - roman" av Grete Kleppen
 • "Møt meg på museet" av Anne Youngson
 • "Mer ryddemagi - flere praktiske tips fra ryddedronningen" av Marie Kondo
 • "Den sjette smak" av Tom H. Dalbak
Alle bokanbefalinger for dette verket