Se meg

av (forfatter) og Elsa Frogner (oversetter).

Cappelen Damm 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.30 (20 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Colin Hancock setter alt inn på å bestå lærereksamen og å unngå alle steder og personer som har hatt negativ innflytelse på ham. Det siste han er ute etter, er et seriøst forhold. Men når han en regntung kveld tilfeldigvis møter Maria Sanchez, blir livet snudd på hodet. Og når den hardtarbeidende advokaten Maria møter Colin, begynner hun å stille spørsmål ved alle fremtidsplaner - og hva som skal til for å bli lykkelig. Før paret har en sjanse til å tenke på en felles framtid, kommer imidlertid mørke hendelser fra Marias fortid til overflaten. Og etter hvert som trusler om vold truer tilværelsen hennes, blir hun og Colin presset til bristepunktet.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788202514013

EAN 9788202514013

Omtalt sted North Carolina

Språk Bokmål

Sider 471

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 11 6 1 2 0

Bokomtaler

Dette er den første gang jeg leser noe av Nicholas Sparks. Var nysgjerrig på å se hvordan bøkene hans er sammenlignet med filmene.
Jeg ble ikke skuffet. Veldig lett å komme seg igjennom. På tross av forutsigbarheten i fortellingen ble jeg fort engasjert i historien. Fortellingen klarte å holde spenningen gående helt til siste side!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende og fin historie med god driv hele boka igjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken har jeg delte meninger om. Den er lettlest, har en forutsigbar, men spennende historie og språket er bedre enn mange andre bøker jeg vil betegne som strandlitteratur. Jeg synes også det fungerer slik boken er lagt opp med at annenhvert kapittel er fortalt sett fra den kvinnelige og mannlige hovedpersonen sitt perspektiv.

Men, karakterene er irriterende stereotyper...mannlig hovedperson er selvfølgelig veldig kjekk, så veltrent at musklene nesten sprenger i stykker klærne og ekstremt opptatt av proteindrikker og sunn mat. Kvinnelig hovedperson er smellvakker uten å skjønne det selv, det er et mysterium at ingen har kapret henne, og hun trenger en mann for å føle seg trygg.

En av de andre karakterene er en typisk Sørstatskvinne og opptatt av hva som sømmer seg av en kvinne og hvor galant en mann skal være. Dette trekker veldig ned etter min mening. Det er kjedelig å lese om disse personene, det må være mulig å finne opp litt mer spennende karakterer i 2015, da boka ble skrevet. Mulig det har med å gjøre at forfatteren er mann, eller bare at boka er veldig typisk amerikansk.

Oversettelsen er jeg ikke begeistret over. Et eksempel "Du skal ikke dømme en bok etter omslaget" som er direkte oversatt i stedet for å heller skrive det norske ordtaket "du skal ikke skue hunden på hårene", dessuten var det flere skrivefeil som jeg lot meg irritere av. Hvis du er en leser som ikke så lett blir frustrert over stereotyper og dårlig oversettelse, eller hvis du bare skal ha noe lettlest å skumme igjennom, kan jeg anbefale boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Bare at han hadde et kamera med fjernlinse. Han tvilte på at Evan hadde et skikkelig kamera, så forsiktig som han var med pengene. Mannen var jo mer påholden enn en flått.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror du tenker mye på hvordan andre oppfatter deg, noe som for meg er et feilbegrep. Til syvende og sist er det bare deg selv du kan gjøre til lags. Hva andre føler, er opp til dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet ikke hva normalt egentlig betyr. Jeg tror alle har sin egen definisjon, og den formes av kultur, familie og venner, av persontype og erfaring, av hendelser og tusen andre ting. Det som er normalt for ett menneske, er ikke normalt for et annet. For noen er det å hoppe ut av fly helt vanvittig. For andre er ikke livet verdt å leve uten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I think you can do whatever you want. In the end, we all live the life we choose for ourselves.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ei liste over alle bøker og lydbøker som slukes i år, samt korte kommentarar om kva eg syntes om dei


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Familiene på Cavendon Hall" av Barbara Taylor Bradford
 • "Dagen som endret alt" av Catherine Ryan Hyde
 • "Et valg for livet" av Nicholas Sparks
 • "Smaken av honning - en Carson Springs-roman" av Eileen Goudge
 • "To og to" av Nicholas Sparks
 • "Minneteppet" av Ann O'Loughlin
 • "I det siste regnet" av Janesh Vaidya
 • "Alt jeg ønsket meg" av Lucy Dillon
 • "En modig datter" av Renita D'Silva
 • "Bak glemselens slør" av Kimberley Freeman
 • "De voksnes rekker" av Anna Grue
 • "Veier vi valgte" av Lynn Austin
Alle bokanbefalinger for dette verket