Schroder

av (forfatter) og Johanne Fronth-Nygren (oversetter).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En kritikerrost, gripende og urovekkende roman om de sju dagene en far tilbringer på biltur med datteren han har kidnappet under et besøk.

Da den unge, tyske innvandreren Eric Schroder er på sommerleir i New England, tar han navnet Kennedy for å passe bedre inn; en skjebnesvanger løgn som kommer til å føre ham inn på en.opplevelsesrik, men.til slutt tragisk kurs.
Flere år senere er det Eric Schroder selv som forteller historien om sin desperate flukt til Vermont, med den seks år gamle datteren, Meadow, i et forsøk på å unnslippe myndighetene, i en opphetet kamp om foreldreretten, og med en kone som snart vil oppdage at ektemannen ikke er den hun tror han er. Bak lås og slå tar Eric livet sitt opp til vurdering, for å forsøke å forstå og kanskje til og med kunne forklare oppførselen sin: den smertefulle atskillelsen fra moren i barndommen, den opprivende flukten til USA med den fåmælte faren,.romansen som svant hen under løgnenes skygge. Og;.hans stolteste øyeblikk og største nederlag som en mangelfull, men kjærlig far..
Schroder.er snedig pønsket ut av Amity Gaige og byr på dyptpløyende betraktninger om historie og farskap og de mange identitetene vi ikler oss i livet ? dem vi er født med, og dem vi skaper selv.
«I Schroder utforsker Amity Gaige det mangslungne, grumsete terrenget der foreldrekjærlighet glir over til mani, og logikk glir over i det kriminelle. Med denne ukonvensjonelle, utsøkte romanen har vi fått en frisk og kraftfull ung, amerikansk litterær stemme.» Jennifer Egan
«Gaiges fortellertalent får en til å tro på en situasjon som burde være usannsynlig, og til å bli glad i en forteller man ikke skulle kunne bli glad i. Sjelden har et så dristig utgangspunkt for en roman vært forankret i en så tiltalende karakter.» Jonathan Franzen
.
.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205443594

EAN 9788205443594

Språk Bokmål

Sider 297

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket