Riktig medisin?

en historie om apotekvesenet

av (forfatter).

Pax 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I 2001 ble det lov for andre enn farmasøyter å etablere apotek i Norge. Denne boken handler om omreguleringen fra apoteker eid av enkeltstående farmasøyter til apoteker under eierskap av store internasjonale legemiddelkonserner. Den tar blant annet for seg hvem som drev frem endringene, og hvordan apotekvesenet forsvarte seg. Med litteraturliste og personregister.

Omtale fra forlaget

I 2001 fikk Norge ny Lov om apotek. Det var ikke lenger noe krav at apotekene var eid av farmasøyter, og man kunne fritt etablere nye apoteker. Økt konkurranse skulle gi billigere legemidler, slik at en vesentlig og voksende post på helsebudsjettene kunne komme under bedre kontroll. I løpet av få måneder ble en stor del av norske apotek omorganisert i kjeder eid av store, internasjonale legemiddelkonserner. Apotekvesenet ble fra utsiden oppfattet som et lukket laugssystem som beskyttet farmasøytenes privilegier, men av apotekerne selv sett på som en del av helsetjenestene. De fryktet at resultatet av omleggingen ville være at fokuseringen på fagkunnskap og formidling ville erstattes av profittjag og kommersialisering. Hvem drev frem liberaliseringen, hva ville de oppnå, og har de lyktes?

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788253032955

EAN 9788253032955

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 391

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Dette er en solid og interessant historiebok om apotekvesenet i Norge. Fokuset ligger på kritikken av apotekvesenet og endringene som har funnet sted så langt. Hamren holder seg til et nøkternt språk, detaljmangfoldet er imponerende og referanselista full av spennende titler. Anbefales sterkt til spesielt interesserte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket