Reiseminner fra Norge 1864

av (forfatter).

Pax 2000 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sommeren 1864 reiste et polsk-ungarsk følge rundt i Norge. Turen foregikk med karjol og dampbåt, i dramatisk natur og under primitive forhold. I følget var ungarske Lilla Bulyovszky, berømt skuespiller, forfatter og oversetter. I denne boka beretter hun om reisen og Norge sett med en utlendings øyne.

Omtale fra forlaget

Jeg begav meg ut på en lengre reise til Norge, uten å la meg avskrekke av stormene i Nordsjøen, det råkalde norske klimaet og de diverse vanskeligheter og gjenvordigheter som en dame ellers sjelden prøver seg på .
Sommeren 1864 reiste et polsk-ungarsk følge rundt i Norge. Turen foregikk med karjol og dampbåt, i dramatisk natur og under primitive forhold. I følget var ungarske Lilla Bulyovszky, berømt skuespiller, forfatter og oversetter. Hun besøkte blant annet Christiania med Oscarshall, Klækken ved Tyrifjorden, stavkirken i Borgund, Leirdalsøyri, Stalheim, Bergen, Ålesund og historiske steder i Gudbrandsdalen og Østfold. Livfullt beretter hun om Norge sett med en utlendings øyne: seder og skikker, steder og levemåter. Hun beskriver inntrykkene fra det kalde nord, ikke minst sin fascinasjon over ville fosser og stryk.
Lilla Bulyovszkys pittoreske beretning bygger på en rik litterær tradisjon. Ofte var det menn som reiste og skrev, men også reisende kvinner har utgitt slike beretninger, gjerne i form av dagboksbrev, som Mary Wollstonecraft med Min nordiske reise 1795. Litteraturviteren Anka Ryall har skrevet et utdypende etterord til reiseminner fra Norge 1864.
Denne utgaven er rikt illustrert med gamle stikk av berømte steder i Norge, og med vignetter av den ungarske kunstneren András Márton.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788253022307

EAN 9788253022307

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 204

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket