Ready Player One

A Novel

av (forfatter).

Broadway 2012 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.37 (35 terningkast.)

58 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Broadway

Utgivelsesår 2012

Format Paperback

ISBN13 9780307887443

Språk Engelsk

Sider 384

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

22 7 4 1 1 0

Bokomtaler

Det er mange småting som irriterer med denne boka: Tidvise unødvendige oppsummeringer av diverse utgaver av arkadespill og datamaskiner, for eksempel. Noen ganger har også hovedpersonen usannsynlig mye flaks. Likevel: Det er lenge siden jeg har blitt dratt så langt inn i en historie, og ligget våken til langt på natt for å fullføre. Det er sjelden du leser noe som virker direkte annerledes, selv i sci-fi-sjangeren, men denne boka gjør det. Og detaljnivået med tanke på nerde- og 80-tallsreferanser er utrolig.

Det er ikke en bok hvor jeg har uthevet lange passasjer eller notert ned flotte sitater. Språket er rett fram, og relativt muntlig. Denne boka pynter seg ikke med noe, det er rett og slett kjernen i all fortellerkunst: En god historie. Det er det eneste som trengs.

Da jeg var ferdig, var jeg først og fremst glad for at jeg faktisk hadde kjøpt boka på Kindle, og ikke bare lånt den. Det gir meg sjansen til å lese den igjen. Dette er den første boka jeg har lest på lesebrett som jeg har vært sikker på at jeg ville lese igjen, og hvor det har gjort meg noe trist at jeg ikke har den i papirutgave. Ellers har jeg ofte behandla bøkene mine der som "forbruksvarer" som jeg leser, legger i en mappe med ferdigleste bøker, og "glemmer".

Dessuten: Boka tar også, på en ganske casual måte, opp temaer som hva som kan skje når kapitalismen går over styr, menneskers apati i møte med samfunnsproblemer, sexisme, rasisme og klasseskiller, for å nevne noe. Og selv om hovedpersonen er grunnleggende teknopositiv (litt av et friskt pust at teknologien ikke er fienden), problematiseres også dette, for eksempel menneskenes avhengighet av den virtuelle virkelighetsflukten og hvordan de prioriterer denne foran å være en del av verden rundt seg. At hovedpersonen heller prioriterer å stemme på valget internt i OASIS (det virtuelle universet) enn i virkelighetens USA, sier sitt om både apatien og teknoavhengigheten.

Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mange finner lesergleden først på ungdomsskolen, og når de skal videre til videregående skole, får jeg ikke lenger fortalt dem om alle de fine bøkene der ute som de bør prøve å få lest i årene som kommer. Få av bøkene på denne listen vil overraske, men det bør være noe for en hver her. Det er litt tilfeldig hva som er lagt inn av norske og engelske utgaver, og bøkene er så pass ulike at de slettes ikke vil passe alle. Beskrivelser vil bli lagt til etter hvert, sammen med flere bøker. Rekkefølgen er nokså tilfeldig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Some suggestions :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ein liten liste så eg kan prøve å ha oversikt på hvor mange bøker eg kjøper :)
Og også de eg får i gave eller leseeksemplar av :)
Desverre får jeg ikke lagt inn alle da jeg ikke får lagt inn de danske og svenske bøkene. Men her dreier det seg bare om noen få :) Så totalt hadde jeg ca. 100 nye bøker :O


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg ville lese i 2016 som aldri blir lest fordi lista over 2016-bøker ble så altfor lang (og samtidig utilstrekkelig). Så dette er "leftovers" pluss diverse som nok dukker opp meir eller mindre spontant. Foruten desse reste-bøkene har eg planer om å
1) lese fleire klassikare
2) utforske meir japansk litteratur - rett og slett fordi eg falt pladask for Haruki Murakami
3) utvide sjangrene eg les, F. Eks vil eg forsøke meg på litt fantasy (fordi den såkalla "urbane fantasy-en" i Neil Gaimans Neverwhere gav meirsmak. Også innen Sci-fi, gjerne med humor og satire, som i Hitchhikers guide to the Galaxy, vil eg lese meir


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "The Stone Sky (The Broken Earth)" av N. K. Jemisin
 • "Ruin and Rising" av Leigh Bardugo
 • "The Obelisk Gate (The Broken Earth)" av N. K. Jemisin
 • "Rat Queens Volume 1 - Sass & Sorcery TP" av Roc Upchurch
 • "Armada - A Novel" av Ernest Cline
 • "Saga Volume 5" av Brian K Vaughan
 • "Saga Volume 4" av Brian K. Vaughan
 • "The Three-Body Problem" av Cixin Liu
 • "Howl's Moving Castle" av Diana Wynne Jones
 • "The Fifth Season (The Broken Earth)" av N. K. Jemisin
 • "Six of Crows" av Leigh Bardugo
 • "Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe" av Benjamin Alire Saenz
Alle bokanbefalinger for dette verket