Rachels ferie

av (forfatter) og Astrid Eggesvik Sauge (oversetter).

Damm 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.31 (127 terningkast.)

505 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Rachel reiser til et rekreasjonssenter p.g.a. et narkotikaproblem. Hun savner kjæresten Luke, men innleder et forhold til Chris, en mann med en fortid og som medfører flere problemer enn hva utroskapet er verdt for Rachel.

Omtale fra forlaget

27 år gamle Rachel lever glade dager i New York, der hun vier seg fullt og helt til nattelivet. Drinker og dop er en del av hverdagen, like mye som venner og vinbarer. Men en kveld tipper det over for henne, og hun tar en overdose sovetabletter.

Familien hjemme i Irland kommer til unnsetning, og snart er hun på vei til et behandlingshjem langt ute på den irske landsbygda. Rachel skjønner ingenting. Hun har da ingen problemer?

På den annen side kunne hun kanskje ha godt av et lite avbrekk. Særlig på et sted som blir betegnet som et populært kjendis-spa, der man får oppvartning, trim og massasje - det rene luksusliv! Men Rachels ferie blir alt annet enn forventet ...

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788204137555

EAN 9788204137555

Omtalt sted Irland

Språk Bokmål

Sider 600

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 47 54 10 5 2

Bokomtaler

Jeg har lest omtale av Marian Keyes sine bøker som chick-lit, noe ala sex og singleliv, så denne tok jeg med som ferielektyre. Nå kan det hende jeg må se sex og singleliv på nytt igjen, for å se om det er noe jeg har glemt fra serien, for dette minnet meg lite om den. Formen er riktignok lett og frisk og stilen gjør meg personlig nostalgisk fordi den minner meg om folk jeg kjenner i RL. Samme herlige galgenhumor, og tankestrø. Men romanen handler om store temaer, og så og si all handling er intern - er det chick-lit? Jeg oppfatter mer boken som en kamuflert psykologibok på samme måte som Karstein Alnes sine bokserie "Historien om Norge" ikke er en roman, men en historiebok og Jostein Gaardner sin "Sofies verden" definitivt er en bok om filosofi og ikke en roman. Jeg er jo villt forelsket i all type populærpsykologi så for meg var den en innertier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så underbart, humoristiskt åkk självupplevt har nog inte tolvstegsprogrammet beskrivits tidigare. Alla typer av missbrukare kan känna igen sig oavsett om det handlar om shopping, sokker, alkohol, sex ellermat. Även den som är anhörig till en missbrukare kan ha mykket ut av att läsa om den förnekelsen som missbruket innebär åkk det på ett mykket humoristiskt vis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg fortalte han om den stakkars faren min, eneste mann blant seks kvinner. Hvordan pappa hadde hatt lyst til å flytte på hotell da moren min kom i overgangsalderen samme dag som Claire gikk inn i puberteten. Hvordan han hadde kjøpt en katt i forsøk på å jevne ut kjønnsfordelingen, bare for å oppdage at katten ikke var hannkatt allikevel. Og hvordan han hadde sittet nederst i trappen og grått: "selv den forbaskede katta er jente!"

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jævla fascistkjerring! tenkte jeg for meg selv. Jeg kjente typen. Hun var medlem av Høyrevridde Katolske Mødre Mot Nytelse, eller hva det nå var foreningen hennes kalte seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Halv ni ble klokken, og Luke dukket opp. Jeg kastet ett blikk på ham, mørkøyd, glattbarbert og sitrusduftende som han var, og sommerfuglene mine våknet i hopetall, og begynte å krangle vilt om hvem sin tur det var til å lage kaffe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Finnes mange vakre kvinnenavn i titlene.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg reiser til Kreta på lørdag og tenkte det var lurt å kjøpe pocketbøker før jeg skulle reise. Lette, enkle bøker er jo fint å lese på stranda.Jammen ble det mer enn det. For et utvalg, noen av bøkene er ulest. Ble noen innbundet også. Heia Fretex og jeg skal bare lese enkle, underholdende bøker. Jeg fikk jammen mange bøker for 287 kr. Flere av disse står på ønskelista mi. Nå har jeg mye å glede meg til;-)


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Drukkenskap i litteraturen. Bøker der romanfiguren drikker, alkoholrus skildres eller alkoholbruk på en eller annen måte er tema.
Listen er inspirert av Fredrik Wandrups artikkel "Romanskikkelser som raver rundt i litteraturen", og starter med bøkene (eller forfatterne) han lister opp,
men jeg fyller på med alt som passer inn. Vet du om noe?


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er en del uleste bøker i bokhylla som jeg gjerne vil få lest. Skriver inn hva jeg synes om dem etterhvert som jeg har lest dem :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lucy Sullivan skal gifte seg" av Marian Keyes
 • "Er du der ute?" av Marian Keyes
 • "For god til å være sann" av Marian Keyes
 • "En sak har minst tre sider" av Marian Keyes
 • "Engler i LA" av Marian Keyes
 • "De desperates café" av Marian Keyes
 • "Mysteriet i Mercy Close" av Marian Keyes
 • "This Charming Man" av Marian Keyes
 • "Sushi for nybegynnere" av Marian Keyes
 • "En stjerne i natten" av Marian Keyes
 • "Anybody Out There?" av Marian Keyes
 • "Vannmelonen" av Marian Keyes
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver