Psykopat?

historier fra virkeligheten

av (forfatter).

Fagbokforl. 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.20 (5 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg personer med psykopatiske trekk og de såkalte ikke-kriminelle psykopatene. Forfatteren drøfter blant annet hvordan psykopatene utfordrer oss, hvordan vi skal møte dem og om de kan endre seg. Boken inneholder flere historier fra virkeligheten. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

I Psykopat? skriver Lisbeth F. Brudal om de såkalte ikke-kriminelle psykopatene og om mennesker med psykopatiske trekk. Boken gir en beskrivelse av menn og kvinner som stort sett gjør som de vil - men som ikke nødvendigvis kommer på kant med loven. Mange av disse menneskene er likevel asosiale i en viss forstand, fordi de er uten respekt for vanlige sosiale normer. Derfor krenker de lett andre mennesker. De har ofte alt for store tanker om seg selv, og de legger gjerne skylden på andre når noe går galt. Psykopati betyr psykisk smerte. Tidlige, alvorlige traumer og avvisning fra omgivelsene, og store sjokkopplevelser senere i livet, kan medføre en spesiell smerte i sinnet. Denne smerten er en dyp følelse av skam og en destruktiv opplevelse av ikke å være verdt noe. Det som kjennetegner psykopater og mennesker med psykopatiske trekk, er at de ikke viser medfølelse: Det kan virke som om de har et hjerte av stein. Psykopat? gir en lettfattelig innføring i et vanskelig og utfordrende emne, og svarer på spørsmål som: Hvordan utfordrer psykopatene oss? Hvordan skal vi møte dem? Forstår de seg selv, og kan de endre seg? Dr.philos. Lisbeth F. Brudal har i en årrekke arbeidet som psykoterapeut og forsker. Hun er spesialist i klinisk psykologi og har sin doktorgrad fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo. Hun har tidligere utgitt tolv fagbøker, de tre siste på Fagbokforlaget. Bøkene hennes er utgitt på flere språk, blant annet dansk og russisk.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforl.

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788245005875

EAN 9788245005875

Språk Bokmål

Sider 177

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 3 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Når psykopatene ikke forholder seg til tid, melder de seg ut av et menneskelig felleskap. Den særstillingen de har plassert seg i, gir dem en slags rett til å neglisjere andres tid. De kommer for sent til avtaler, glemmer å melde fra når de ikke kan møte opp og overser andres behov......

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke slik at man er psykopat selv om man iblant har problemer med å vise medfølelse med andre mennesker. Mangel på empati kan noen hver kjenne: Kanskje er vi slitne, stresset og synes vi har nok med oss selv. Men det betyr ikke at vi har en personlighetsforstyrrelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er som om den psykopatiske fremferden er et uttrykk for at personen har en identitet som en "ministat" i seg selv: en stat der det gjelder helt egne lover og regler bare for dem, og der atferden særlig bestemmes utfra deres behov.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Sjarmør og tyrann - et innsyn i psykopatenes og ofrenes verden" av Alv A. Dahl
 • "Ut av psykopatens grep - hvordan komme fri fra helsefarlige mennesker" av Aud Dalsegg
 • "Skadet - en sann og rystende historie om et forsømt barn" av Cathy Glass
 • "En av oss - en fortelling om Norge" av Åsne Seierstad
 • "Uro - en reise i det moderne selvet" av Finn Skårderud
 • "Jeg kan se i mørket - roman" av Karin Fossum
 • "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl - historien om Christoffer" av Jon Gangdal
 • "Lillebror og Karlson på taket" av Astrid Lindgren
 • "Taushetens konsekvenser" av Linda Olsson
 • "Sommeren uten menn - en roman" av Siri Hustvedt
 • "For dagene er onde" av Anne Karin Elstad
 • "Profeten" av Kahlil Gibran
Alle bokanbefalinger for dette verket