Psykologi i organisasjon og ledelse

av (forfatter), Astrid Kaufmann (forfatter) og Thorvald Hærem (forfatter).

Fagbokforlaget 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.25 (4 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir en innføring i moderne organisasjons- og ledelsespsykologi for studenter og andre som ønsker en innføring i organisasjonspsykologi og generell psykologi. Med litteraturliste, stikkord- og navneregister.

Omtale fra forlaget

Psykologi i organisasjon og ledelse gir en bred og grundig innføring i moderne organisasjons- og ledelsespsykologi. I tillegg til pensumfunksjonen er det også lagt vekt på å gi leseren økt innsikt i egen og andre menneskers psykologi. Boken er inndelt i fem deler: - grunnperspektiver og observasjonsmetoder (psykologi på organisasjonsarenaen) - dynamiske prosesser (motivasjon, emosjoner, personlighet) - kognitive prosesser (persepsjon, beslutninger og kreativitet, læring og problemløsning) - sosiale prosesser (holdninger og jobbtilfredshet, gruppepsykologi, verdier, organisasjonskultur og lederetikk) - koordinerings- og styringsprosesser (kommunikasjon, ledelse og samspill, fra mellomledelse til toppledelse) Boken er utstyrt med margord, hvor fag- og fremmord er løpende definert, samt en alfabetisk ordnet ordliste i appendiks. Teoretiske kunnskaper er nært koplet til og illustrert gjennom viktige praktiske problemstillinger, som motivering av medarbeidere, psykologiske jobbkrav og arbeidsmiljø, betydningen av emosjoner i arbeidslivet, jobb- og lederstress, konflikter og konflikthåndtering, personalutvelgelse, metoder til å fremme problemløsnings- og beslutningskvalitet, jobbtilfredshet, teamarbeid, personal- og lederopplæring, strategiske lederbeslutninger, lederetikk, kvinner og ledelse, o.l. Boken er skrevet for studenter innenfor økonomisk-administrative fag og andre interesserte som ønsker en innføring i organisasjonspsykologi, og som vil øke sin innsikt i seg selv og andre menneskers atferd. Den gir innsikt i grunnleggende prinsipper i faget og setter en i stand til å forstå og håndtere praktiske problemer i arbeidslivet på en selvstendig måte. Nytt i denne utgaven: større og bedre format, helt nytegnede figurer, margord med definisjoner, læringsmål foran hvert kapittel, kort innledning til hver del, og stor alfabetisk ordliste med definerte fag- og fremmedord . Av mange nye viktige tema som tas opp, kan vi nevne insentiver, prestasjonsbasert lønn, emosjonell intelligens, verdibasert ledelse, elektronisk kommunikasjon, visjoner og transformasjonsledelse. Geir Kaufmann er dr.philos. og professor i psykologi ved Institutt for Strategi og ledelse, Norges Handelshøyskole. Han har tidligere vært professor i ledelse ved Handelshøyskolen BI og professor i kognitiv psykologi ved Universitetet i Bergen. Han er også adjungert professor ved State University of New York, USA. Astrid Kaufmann er dr.philos. og førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole og Universitetet i Bergen. Hun er også spesialist i klinisk psykologi, NPF. Hun har stor praktisk erfaring fra arbeidspsykologisk virksomhet og lang erfaring som underviser i organisasjonspsykologi og ledelse.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788276748635

EAN 9788276748635

Språk Bokmål

Sider 407

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Moderne makroøkonomi" av Erling Steigum
  • "Lov og rett for næringslivet" av Sverre Faafeng Langfeldt
  • "Situasjonsbestemt ledelse - teori, forskning og praksis" av Lars Glasø
  • "Prosjektledelse - fra initiering til gevinstrealisering" av Jan Terje Karlsen
  • "Perspektiver på ledelse" av Øyvind Martinsen
  • "Positiv angst i individ, gruppe og organisasjon - et organisasjonspsykologisk perspektiv" av Paul Moxnes
  • "Det gode arbeidsmiljø - krav og utfordringer" av Ståle V. Einarsen
  • "LMR - ledelse av menneskelige ressurser" av Odd Nordhaug
  • "Lønnsomhet gjennom menneskelige ressurser - evidensbasert HRM" av Bård Kuvaas
  • "Organisasjonskultur" av Henning Bang
  • "Hvordan organisasjoner fungerer" av Dag Ingvar Jacobsen
  • "Markedsføringsledelse" av Philip Kotler
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver