Prosten og hans forunderlige tjener ; Kollektivt selvmord

av (forfatter), Ellen Holm Stenersen (oversetter), Tor Tveite (oversetter), Kyrre Haugen Bakke (oppleser) og Ivar Nørve (oppleser).

Lydbokforlaget 2010 Minnekort

Gjennomsnittlig terningkast: 4.46 (13 terningkast.)

28 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Prosten og hans forunderlige tjener: Prost Huuskonen får en levende bjørneunge til 50-årsdagen sin. Han knytter seg raskt til den og tar den med seg over alt. Han velger også å tilbringe vinteren i et bjørnehi. Da det blir vår igjen, er prostens kone forsvunnet, og sammen med bjørneungen, som ikke er så liten lenger, legger han ut på ei strabasiøs reise. Kollektivt selvmord: Etter sin fjerde konkurs går direktør Rellonen inn i en låve for å skyte seg. Her oppdager han offiseren Kemppainen som allerede er i ferd med å feste repet sitt i en bjelke. Sammen bestemmer de seg for å utsette selvmordene sine, og etter en lang nattlig diskusjon, finner de ei god løsning. De vil samle selvmordskandidatene rundt om i landet, og etter et stort seminar bestemmer ei gruppe seg for å begå kollektivt selvmord. For å spille av innholdet på digikortet kreves en Digispiller.

Omtale fra forlaget

"Kollektivt selvmord": Den mildt sagt deprimerte direktør Rellonen er etter ytterligere en konkurs på vei inn i en låve for å skyte seg. Der oppdager han offiseren Kemppainen som allerede er i ferd med å feste repet sitt til en bjelke. De bestemmer seg for å utsette handlingen, og etter en lang nattlig diskusjon finner de en god løsning. "Prosten og hans forunderlige tjener": En levende bjørn! Det var ikke akkurat det prosten Huuskonen hadde ventet seg i gave til sin 50-årsdag. Men han knytter seg raskt til den foreldreløse bjørnungen og bringer den med seg over alt, selv til gudstjenesten. Det faller ikke helt i biskopens smak, han har allerede problemer med prostens særegenheter.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2010

Format Minnekort

ISBN13 9788242149374

EAN 9788242149374

Serie Digikort. Lydbok

Omtalt sted Finland

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 8 3 2 0 0

Bokomtaler

I denne lydboken er det 2 bøker; “Prosten og hans forunderlige tjener” og “Kollektivt selvmord”. Arto Paasilinna skriver veldig bra – og morsomt! Mange ganger må jeg bare bryte ut i latter, det er så herlig sprøtt det som blir sagt. Oppleserne er også glimrende! Det er imidlertid partier i bøkene som kan være litt lange uten at det skjer så mye, spesielt gjelder det “Prosten”. Etter en forrykende åpning i denne boken og terningkast 6, så går boken inn i en fase der er på kanten til å være kjedelig (terningkast 2), men så tar den seg opp igjen mot slutten. Konklusjon: “Prosten”: 4 og “Kollektivt selvmord”: 6. Så snittet blir 5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Den senile landmåleren ; Tordengudens sønn" av Arto Paasilinna
  • "Krigshesten" av Arto Paasilinna
  • "Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor - noveller" av Levi Henriksen
  • "Andre guder - du skal ikke ha andre guder enn meg" av Jørgen Brekke
  • "Lyden av ting som faller" av Juan Gabriel Vásquez
  • "Elven" av Roar Ræstad
  • "Skamtegnet - gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser" av H. K. Fauskanger
  • "Tiger i hagen - fortellinger" av Ari Behn
  • "Blindtunnel" av Tove Alsterdal
  • "1Q84 - bok 2" av Haruki Murakami
  • "Hustruen i Toscana - roman" av Sarah-Kate Lynch
  • "Hannahs brev - roman" av Sissel Værøyvik
Alle bokanbefalinger for dette verket