Praktisk psykiatri

av (redaktør) og Trond F. Aarre (redaktør).

Fagbokforlaget 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Økt brukermedvirkning står sentralt i dagens psykiatriske hjelpetilbud. Hvordan de hjelpetrengende blir møtt, og hva slags tilbud og oppfølging de får, er avgjørende for å sikre et godt pasienttilbud. Pasientens oppfatning av egne problemer må derfor tas på alvor. Praktisk psykiatri formidler hva det vil si å være psykiatrisk pasient, og hvordan vi kan innføre selvhjelp og brukermedvirkning som en praktisk realitet. Forfatterne tar også opp hva det vil si å være pårørende til psykisk syke. I tråd med samhandlingsreformen - med en tydelig oppgavedeling mellom primær- og spesialisthelsetjenesten - viser boken hvordan pasienter og pårørende kan få helhetlig oppfølging. De fleste psykiatriske pasienter får hjelp i primærhelsetjenesten, og forfatterne utdyper hvordan aktuelle yrkesgrupper kan utrede og behandle pasientene på en best mulig måte. Alle forfatterne har omfattende klinisk og forskningsmessig erfaring. Leseren vil derfor få en mer helhetlig forståelse av hva det vil si å arbeide med denne pasientgruppen. Redaktørene Dahl og Aarre har utgitt en rekke fag- og lærebøker og har omfattende erfaring med å formidle psykiatrisk lærestoff. Boken egner seg for medisinstudenter, studenter ved videreutdanning i psykisk helsearbeid og ansatte innenfor psykisk helse. Alv A. Dahl (født 1944) er utdannet lege, psykiater og psykoanalytiker. Han var professor i psykiatri fra 1992 til 2003 og er i dag rådgiver i psykososial kreftforskning, Avdeling for kreftbehandling ved Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet. Trond F. Aarre (født 1962) er spesialist i psykiatri. Han er avdelingssjef ved Nordfjord psykiatrisenter og fagsjef ved Psykiatrisk divisjon, Haukeland universitetssjukehus.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788245011722

EAN 9788245011722

Språk Bokmål

Sider 698

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket