Playback

av (forfatter) og Haakon W. Isachsen (oversetter).

Vega forlag 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Privatdetektiv Philip Marlowe følger etter den vakre Eleanor King. Hun er ikke den hun gir seg ut for. Informasjonen Marlowe fikk av sin oppdragsgiver stemmer ikke med hva han selv observerer. Så begynner likene å dukke opp. Hvem er morderen? Hva er motivet? Plutselig får Marlowe selv en leiemorder i hælene. Hvem har sendt ham og hvorfor? Playback er den sjuende og siste av Raymond Chandlers bøker om privatdetektiven Philip Marlowe.

Omtale fra forlaget

"Det var såre enkelt ... mitt offer var like lett å få øye på som en kenguru i smoking." Tilsynelatende et lett oppdrag for privatdetektiv Philip Marlowe. Følg etter en mistenkt og meld fra når hun tar inn på et hotell eller lignende. Men snart melder spørsmålene seg. Hvem er hun? Hva flykter hun fra? Hvorfor forsøker den voldelige Larry Mitchell å presse henne? Den vakre Eleanor King er helt tydelig ikke den hun gir seg ut for. Informasjonen Marlowe fikk av sin oppdragsgiver stemmer ikke med hva han selv observerer. Så begynner likene å dukke opp. Hvem er morderen? Hva er motivet? Plutselig får Marlowe selv en leiemorder i hælene. Hvem har sendt ham og hvorfor? Playback er den sjuende og siste av Raymond Chandlers bøker om privatdetektiven Philip Marlowe. Dette er første norske utgave av denne klassikeren. Raymond Chandler (1888-1959) skrev en rekke kriminalnoveller for det hardkokte magasinet Black Mask før han ga ut sin første Marlowe-roman i 1939. Etter hvert ble det sju nyskapende romaner som har blitt stående som noe av det ypperste innen kriminallitteraturen. For å tjene til livets opphold under depresjonen, etter at han fikk sparken som direktør i et oljeselskap, begynte Chandler å skrive kriminalnoveller. Han solgte sin første historie til magasinet Black Mask i 1933. Seks år etter fikk han utgitt sin første roman, Den store søvnen. Boken ble en umiddelbar suksess. I årene etter annen verdenskrig arbeidet han i Hollywood. Men Chandler passet ikke inn i filmindustriens kyniske verden, og han konsentrerte seg igjen om sine egne bøker. Playback er Chandlers siste bok, originalutgaven kom i 1958. Boken er en glimrende kriminalfortelling som både avrunder og oppsummerer Marlowes virke som privatdetektiv og Chandlers virke som forfatter.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788292489154

EAN 9788292489154

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 142

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Den lange søvnen" av Raymond Chandler
 • "Catch 22" av Joseph Heller
 • "On the road" av Jack Kerouac
 • "Robinson Crusoe" av Daniel Defoe
 • "Wonderboy - roman" av Henrik H. Langeland
 • "Prosessen" av Franz Kafka
 • "Det tapte symbol - roman" av Dan Brown
 • "Parfymen - historien om en morder" av Patrick Süskind
 • "1984" av George Orwell
 • "Engler og demoner" av Dan Brown
 • "Da Vinci-koden" av Dan Brown
Alle bokanbefalinger for dette verket