Perspektiver på psykisk lidelse

å forstå, beskrive og behandle

av (forfatter), Per Jensen (forfatter), Bengt Karlsson (forfatter) og Jon A. Løkke (forfatter).

Gyldendal akademisk 2002 Heftet

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gir en innføring i hvordan psykisk lidelse kan forstås, beskrives og behandles ut fra ulike faglige tradisjoner som den medisinske, den psykodynamiske, den humanistiske, den relasjonelle og det behavioristiske. Bokens hovedintensjon er å vise at psykisk lidelse kan forstås, beskrives og behandles avhengig av det teoretiske perspektivet man velger. Boken henvender seg primært til studenter under videreutdanning i psykisk helsearbeid, men også til høgskolestudenter i helse- og sosialfagene. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Boka gir en innføring i psykisk helsearbeid og presenterer sentrale teoretiske forklarings- og forståelsesrammer innenfor feltet. Den belyser hvordan grunnleggende ideer fra filosofi og vitenskapsteori gjenspeiler seg i de ulike fagteoriene. Hva man oppfatter som kunnskap, sannhet og virkelighet, er med på å farge hva man oppfatter som normalt, hva som oppfattes som psykiske lidelser og hvordan man antar at lidelsene best kan behandles. Bokas hovedintensjon er nettopp å vise at det teoretiske perspektivet man har på psykiske lidelser, får konsekvenser for tilbudet om behandling og omsorg. Hensikten med presentasjonen av de ulike perspektivene er å vekke studentenes interesse for og ønske om å arbeide med mennesker med psykiske problemer. Et viktig siktemål i den sammenheng er å stimulere studentenes evne til refleksjon og kritisk tenkning innenfor psykisk helsearbeid. Perspektivene som beskrives, er det medisinsk-psykiatriske det psykodynamiske det behavioristiske det humanistiske det systemiske Innenfor hvert perspektiv gjennomgås grunnleggende begreper og hvordan teorien kan brukes i klinisk arbeid. Disse kapitlene utgjør hovedparten av boka, og hvert av dem er bygd opp rundt elementene å forstå, å beskrive og å behandle. Kliniske eksempler er presentert i et eget kapittel, og eksemplene blir analysert ut fra hvert av de omtalte perspektivene. Framstillingen viser hvordan ulike faggrupper vil møte pasienten, tolke situasjonen og arbeide terapeutisk på basis av sitt eget faglige perspektiv. Boka henvender seg primært til studenter som er under videreutdanning i psykisk helsearbeid, men også til høgskolestudenter i helse- og sosialfagene.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788205299146

EAN 9788205299146

Språk Bokmål

Sider 374

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket